کد خبر: ۳۴۸۱۹
|
۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ | ۱۰:۳۰

رفع موانع صادرات دانش‌بنیان راهگشاری مهار تورم و رونق تولید

توسعه صادرات یکی از عوامل مهم محرک رشد اقتصادی و از مهمترین اهداف اقتصادی کشور‌ها محسوب می‌شود، بنابراین اگر موانع صادرات برداشته شود ایده‌ها رشد و توسعه پیدا می‌کنند برای این مهم باید صادرات را به مثابه یک علم مدنظر قرار داد.

محدثه گودرزی

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری»یکی از مسائلی که باعث می‌شود اقتصاد یک کشور توسعه و رونق پیدا کند حمایت از شرکا‌ها و کسب وکار‌های خرد و کلان در جامعه است که با توسعه آن‌ها بستر برای اشتغالزایی جوانان نیز فراهم می‌شود؛ بنابراین برای حمایت از ان‌ها بایستی اقدمات اصولی از سوی مسئولان مربوطه صورت گیرد تا زمینه برای تولید باکیفیت و صادرات محصولات آن‌ها هموار شود.
یکی از نکاتی که در این حوزه بسیاری ضروری بوده نادیده گرفتن مشکلات و چالش‌های شرکت‌های دانش بنیان است که متاسفانه به صورت جدی دنبال نمی‌شود.

براساس این گزارش عوامل متعددی بر توسعه صادرات متکی بر فناوری‌های بالا تأثیر می‌گذارند که از آن جمله می‌توان به میزان نوآوری، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، نیروی کار متخصص (سرمایه انسانی) و شرایط اقتصادی از قبیل رشد اقتصادی، تولید ناخالص داخلی، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، درجه باز بودن اقتصاد و نوسانات نرخ ارز اشاره کرد. در قوانین مختلف کشور نیز تالش شده است تولید محصوالت دانش‌بنیان حمایت و فرآیند صادرات این نوع محصولات و خدمات تسهیل شود. ازاینرو غالب چالش‌ها و راهکار‌های پیشنهادی برای رفع آن‌ها ناظر به اجرای بهتر قوانین موجود هستند. بنابراین، انتظار می‌رود سیاست‌گذاران و مجریان از طریق رفع چالش‌های اقتصادی و ساختاری و به‌کارگیری راهکار‌های ارائه شده در بهبود دیپلماسی اقتصادی، زیرساخت مدیریتی داخلی، زیرساخت‌های توسعه صادرات در داخل کشور، حمایت‌های گمرکی، مشوق‌ها، جوایز صادراتی و معافیت‌های مالی برای ارتقای صادرات دانش‌بنیان اهتمام جدی بورزند.

توسعه صادرات یکی از عوامل مهم محرک رشد اقتصادی و از مهمترین اهداف اقتصادی کشور‌ها محسوب می‌شود. در این میان، صادرات متکی بر صنایع فناوری محور به علت ارزش افزوده بالا و مؤثر بودن بر دیگر بخش‌های اقتصادی از مهمترین بخش‌های صادراتی است.

کارشناسان معتقدند که اگر موانع صادرات برداشته شود ایده‌ها رشد و توسعه پیدا می‌کنند برای این مهم باید صادرات را به مثابه یک علم نگریست و برای آن برنامه ریزی کرد. اهمیت صنعت و اقتصاد دانش‌بنیان در کاهش میزان وابستگی کشور به واردات و افزایش میزان صادرات کشور، رقابت پذیر شدن محصولات ایرانی در بازار‌های جهانی و افزایش بهره‌وری اقتصاد کشور هم از سایر مواردی بود که باید مورد توجه قرار گیرد.

امروزه اهمیت توسعه صادرات دانش‌بنیان برای کشور صرفاً به دلیل ارزآوری بیشتر این نوع صادرات نیست، بلکه دیگر مزایای صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان این موضوع را برای صنعت کشور به امری راهبردی تبدیل کرده است.

ارسال نظرات
قبل از کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل این ماه یک رویداد مجازی برگزار می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 5 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده شد
درباره عدم مسدودسازی برخی اکانت‌ها؛ دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 3 اردیبهشت 1403 کارمزد بیت‌کوین صعودی یا نزولی است؟
وبگردی