کد خبر: ۲۱۵۶۳
|
۱۱ مهر ۱۴۰۰ | ۱۷:۴۰

فیلتراسیون ریزترین ذرات ویروس کرونا به کمک نانوالیاف

مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به محصولات تولید شده مختلف مبتنی بر نانوالیاف گفت ماسک‌های تنفسی با استفاده از لایه‌ای از نانوالیاف فیلتراسیون ریزترین ذرات ویروس کرونا را به دنبال خواهد داشت.

گزارش «نبض فناوری»، نادر نادری مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان اظهار کرد: محصولات تولید شده در این شرکت در حوزه الکتروریسی و نانوالیاف است. دستگاه صنعتی الکتروریسی تولید شده در شرکت ما یکی از بزرگترین دستگاه‌های ساخته شده در دنیاست که قادر است با سرعت بالایی انواع نانوالیاف پلیمری را مناسب با کاربر‌های متنوع صنعتی تولید کند.

او افزود: با توجه به این که هر دستگاهی ویژگی خاص خود را دارد، دستگاه‌های آزمایشگاهی که تعداد زیادی از آن‌ها به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و دانش آموزشی داخل و خارج کشور فروخته شده به نحوی ساخته شده است که نیاز‌های پژوهشی را به طور کامل پوشش می‌دهد از طرفی دستگاه‌های صنعتی برای بکارگیری تمام وقت در صنایع مناسب خواهند بود که به صورت یکنواخت بتوانند در مدت زمان طولانی محصول مورد نظر را تولید کنند.

نادری بیان کرد: در مورد محصولات نهایی مبتنی بر نانوالیاف از جمله فیلتر‌های هوا محصولی تولید شده است که استاندارد‌های سختگیرانه نیروگاه‌ها را در آزمایشگاه‌های معتبر اروپایی از جمله فنلاند و آلمان با موفقیت پشت سر گذاشته باشد همچنین  در مورد ماسک‌های تنفسی با استفاده از لایه‌ای از نانوالیاف فیلتراسیون ریزترین ذرات از جمله ویروس کرونا و انواع آلاینده‌ها بدون افزایش زیاد افت فشار میسر شده است.

او با اشاره به این که طیف متنوعی از مشتریان از محصولات این شرکت استفاده می‌کنند، گفت: دستگاه‌های صنعتی در اختیار صنایع بزرگ از جمله فیلترسازها، برخی تولیدکنندگان صنایع پزشکی و تولیدکنندگان ماسک قرار گرفته است. دستگاه‌های آزمایشگاهی در اختیار پژوهشگران، فیلتر‌های نیروگاهی در اختیار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی کشور و ماسک‌ها در اختیار عموم مردم قرار داده می‌شود. به عبارتی با توجه به تنوع محصولات ما با طیف متنوعی از مشتریان در ارتباط هستیم.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تصریح کرد: تا چند سال گذشته جمهوری چک، آمریکا، ژاپن و ایران صاحب فناوری تولید دستگاه‌های در ابعاد بزرگ الکتروریسی بودند اما با گذشت زمان  کشور‌هایی از قبیل ترکیه، چین، اسپانیا نیز به این لیست اضافه شده‌اند که در مورد دستگاه آزمایشگاهی این لیست گسترده‌تر است و کشور‌های بیشتری این دستگاه را تولید می‌کنند.

نادری در خصوص تفاوت‌ها و مزایای محصول نمونه داخلی این دستگاه نسبت به دیگر نمونه‌های داخلی و خارجی افزود: هر شرکت صاحب نامی تکنیک خودش را برای تولید نانوالیاف دارد. ما با توجه به اختراعی که در اروپا، آمریکا، چین و البته ایران ثبت کرده‌ایم صاحب روش الکتروریسی دمشی هستیم که مزیت‌های بسیار زیادی را نسبت به روش‌های دیگر ایجاد کرده است که افزایش سرعت تولید و ارتقای کیفیت تولید از جمله این مزیت‌ها خواهد بود. در هر صورت این روش جزء بهترین تکنیک‌ها در دنیا خواهد بود. روش به کارگرفته شده برای تولید این دستگاه با ولتاژ بالاست  و از هوای فشار بالا نیز استفاده می‌شود که باعث افزایش کیفیت و حجم نانوالیاف تولیدی خواهد شد در واقع همین مزیت سبب شده تا  در کنار رقبایی از کشور‌های صاحب نام محصولات خود را صادر کنیم.

او بیان کرد: ایده اولیه کار بر اساس مقاله‌ای مروری از یکی از دانشمندان مطرح دنیا از کشور سنگاپور بوده است که در ۱۵ سال گذشته با کار مداوم و پیوسته و تجربه به دست آمده به مرور در شرکت تکمیل شد. در این مدت ما ابتدا سعی کردیم مسلط بر فناوری زیرسیستم‌هایی از جمله منابع ولتاژ بالا و پمپ‌های با دقت بسیار بالا شده و سپس دستگاه‌های آزمایشگاهی و صنعتی را به مرور به سبد محصولات شرکت اضافه کردیم. همچنین ما در تلاش بودیم تا  کاربرد‌های نانوالیاف در صنایع را توسعه دهیم به همین دلیل در مرحله اول به تولید فیلتر‌های با کلاس اف ۹ که مناسب استفاده در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی ایران بود، پرداختیم که  نتایج بسیار خوبی حاصل شد.

نادری مدیر عامل این شرکت دانش بنیان افزود: با توجه به کاربرد‌های گسترده که این دستگاه داراست قابلیت صادرات آن بسیار بالا خواهد بود؛ همچنین ما صادراتی به کشور‌هایی از قبیل چین، کره جنوبی، مالزی، تایلند، اندونزی، پاکستان، عراق، کوبا، نیجریه و ترکیه داشته‌ایم. با نظر به این که پنانسیل صادرات این دستگاه بسیار بالاست ما در تلاشیم کشور‌های دیگری را مخصوصا در اروپا به این لیست صادراتی خود اضافه کنیم که  خوشبختانه در چند ماه گذشته موفق به ارسال یک دستگاه آزمایشگاهی به کشور آلمان شدیم.

نادری با اشاره به تفاوت قیمت این نمونه نسبت به دیگر نمونه‌ها تصریح کرد: با توجه به شرایط شرکت ما در بومی سازی اکثر قسمت‌های دستگاه و شرایط کشور قیمت دستگاه‌های ما حدود یک سوم دستگاه‌های خارجی است.

او در خصوص میزان ارزآوری این محصول برای کشور بیان کرد:حجم صادرات این شرکت در این سال‌ها بیش از ۲ میلیون دلار بوده است. همچنین باید توجه داشت که با توسعه این فناوری در کشور در چندسال اخیر از خروج چندین برابر این مبلغ ارز از کشور جلوگیری شده است.

منبع:باشگاه خبرنگاران

ارسال نظرات
در جلسه بررسی آخرین وضعیت فیبرنوری قم مطرح شد؛ پوشش کامل فیبرنوری استان قم ظرف یک هفته آینده انجام می شود
پژوهش جدید «دانشگاه ایالتی واشنگتن» نشان داد استفاده از ChatGPT برای ارزیابی مشکل قلبی عاقلانه نیست!
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 16 اردیبهشت 1403 زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
همزمان با نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
وبگردی