کد خبر: ۳۴۰۴۷
|
۲۱ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۷:۳۰

ارتباط کمبود انسولین با سایز لوزالمعده کشف شد

یافته‌های دانشمندان نشان داد که کمبود انسولین منجر به کاهش سایز لوزالمعده در دیابت نوع یک می‌شود.

به گزارش «نبض فناوری»، مدیکال نیوز اعلام کرد، یافته های محققان نشان داده که افراد مبتلا به دیابت نوع 1 لوزالمعده کوچکتری نسبت به افراد بدون دیابت دارند.

این یافته ای تعجب آور است زیرا سلول های بتا تولید کننده انسولین تنها بخش کوچکی از لوزالمعده را تشکیل می دهند، بنابراین انتظار نمی رود از دست دادن سلول های بتا در دیابت نوع 1 باعث کاهش سایز لوزالمعده شود.

محققان مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت این موضوع را کشف کرده اند که کمبود انسولین، مستقل از خودایمنی مرتبط با دیابت نوع 1، عامل اصلی کوچک‌تر شدن لوزالمعده است. نتایج این تحقیق جدید در مجله Diabetes Care، منتشر شده است.

رایت، مدرس بخش دیابت، غدد درون ریز و متابولیسم و نویسنده اول این یافته در این زمینه گفت: «ما می دانیم که لوزالمعده در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 بسیار کوچکتر است، اما مدل های خوبی برای درک دقیق آنچه در حال وقوع است وجود ندارد. این اولین باری است که می‌توانیم در انسان نشان دهیم که انسولین عامل اصلی در تعیین اندازه لوزالمعده است و از دست دادن آن منجر به کوچک‌تر شدن آن می‌شود.»

دیابت نوع 1 که زمانی به عنوان دیابت نوجوانان یا دیابت وابسته به انسولین شناخته می شد، یک بیماری مزمن است. در این وضعیت، لوزالمعده انسولین کمی تولید می کند یا اصلا انسولین تولید نمی کند. انسولین هورمونی است که بدن از آن برای ورود قند (گلوکز) به سلول ها جهت تولید انرژی استفاده می کند. عوامل مختلفی مانند ژنتیک و برخی ویروس ها ممکن است باعث دیابت نوع 1 شوند. اگرچه دیابت نوع 1 معمولا در دوران کودکی یا نوجوانی ظاهر می شود، اما می تواند در بزرگسالان نیز ایجاد شود.

منبع/ فارس

ارسال نظرات
گزارش مالی سه‌ماهه مایکروسافت اعلام شد؛ رشد سرویس‌های ابری به‌لطف هوش مصنوعی
تحول مورد انتظار ربات‌های انسان نما در زندگی مردم ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
قبل از کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل این ماه یک رویداد مجازی برگزار می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 5 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده شد
وبگردی