کد خبر: ۳۶۴۹۶
|
۲۷ تير ۱۴۰۲ | ۱۶:۱۶

توضیحات وزیر ارتباطات مجلس را قانع کرد

وزیر ارتباطات با حضور در صحن علنی مجلس و ارایه پاسخ به سوالات نماینده کرمان و راور توانست نمایندگان را قانع کند.

به گزارش «نبض فناوری»، مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد، صبح امروز (سه‌شنبه) با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برای پاسخگویی به سؤال محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان و راور مبنی بر اینکه «دلیل ضعف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه‌های عملیاتی ازجمله توسعه ارتباطات و فناوری، توسعه بسترها و شبکه‌های مخابراتی و تأمین اینترنت و عدم نظارت بر اپراتورها چیست؟»
در ابتدای این جلسه ویدئو کلیپی که به گزارش عملکرد 22 ماهه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اختصاص داشت را به نمایش گذاشت. در این گزارش عملکرد وزیر ارتباطات با اشاره به‌عنوان این کلیپ یعنی «از عمق اقیانوس تا اوج آسمان» تأکید کرد که حوزه مأموریتی وزارت ارتباطات و فناوری از اعماق دریا تا اوج آسمان است و در جریان پخش این کلیپ توضیحاتی درباره اقدامات و دستاوردها وزارت ارتباطات در حوزه‌هایی همچون توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، توسعه ارتباطات روستایی، راه‌اندازی پروژه بزرگ فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها و... ارائه کرد.
زارع پور در بخش دوم سخنان خود و در پاسخ به سؤال نماینده کرمان و راور گفت: بنده در همه حوزه‌هایی که به نمایندگان تعهد داد بودم تا آنجایی که از دستمان برآمده کارکردیم و خوشبختانه دستاوردهای خوبی هم داشته‌ایم. اما در برخی از حوزه‌ها آمارهایی که از گذشته ارائه‌شده بود آمارهای درستی نبود.
وی افزود: بنده در جلسه رأی اعتماد قول داده بودم که در پایان سال 1401 همه روستاهای بالای 20 خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌کنیم. اما آمار رسمی که وزارت ارتباطات در ابتدای دولت سیزدهم داده بود حکایت از آن داشت که 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار متصل هستند. اما در بررسی‌هایی که در یک‌ماهه اول دولت داشتیم، متوجه شدیم که آمارهای ارائه‌شده دقیق نبوده است و حدود 79 درصد روستاهای بالای 20 خانوار متصل هستند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: این اختلاف 10 درصدی یعنی 4 هزار روستا. ما در ابتدای دولت خودمان را برای 3 هزار و 500 روستا آماده کرده بودیم اما این در ادامه این تعداد تبدیل شد به 7 هزار و 600 روستایی که فاقد هرگونه دسترسی ارتباطی هستند. بااین‌وجود باقدرت کار را شروع کردیم و امروز بیش از 4 هزار 300 روستا متصل شده‌اند و این قول را می‌دهیم که تا پایان امسال تمامی روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهند شد.
وی در ادامه با اشاره به حوزه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی گفت: در هر 4 لایه زیرساختی ارتباطی کشور شامل لایه دسترسی، لایه تجمیع، لایه هسته و حتی لایه گیت وی بین‌الملل، کارهای بزرگی انجام‌گرفته است که در به دلیل فرصت کم از آن گذر می‌کنیم اما فقط همین را اشاره‌کنیم در حال حاضر پروژه بزرگ فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها را که ده سال پیش باید به اتمام می‌رسید اما به دلایل مختلف پشت گوش انداخته‌شده بود را شروع کردیم.
زارع پور بابیان اینکه با آغاز این پروژه ملی بیش از 3 و نیم خانوار تحت پوشش فیبر نوری قرارگرفته‌اند گفت: این کار در یک‌صد شهر آغازشده است و با بسنده نکردن به شرکت مخابرات ایران در همه استان‌ها اپراتور دوم مشخص کرده‌ایم تا انحصار ایجاد نشود. ما برای مخابرات ایران رقیب ایجاد کرده‌ایم و الان شبانه‌روزی عملیات حفاری و فیبر کشی شروع‌شده است و این کاری که در کشورهای دیگر حدود 8 سال طول کشیده است تا پایان دولت 80 درصد خانوارها را تحت پوشش فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها قرار خواهیم داد.
وزیر ارتباطات در ادامه با اشاره به توسعه ارتباطات روستایی گفت: در عقب‌ماندگی‌ها در استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، خراسان جنوبی و به‌طورکلی مناطق و روستاهایی بود که سخت و صعب‌العبور بودند. اما ما در این مدت بیش از 700 سایت جدید را سیستان و بلوچستان، بیش از 330 روستای کرمان متصل کردیم. سیستان و بلوچستان و کرمان ازجمله استان‌هایی بودند که به لحاظ توسعه ارتباطی از سایر استان‌ها عقب‌تر بودند.
وی با تأکید بنده خودم را وزیر همه جای کشور می‌دانم گفت: بااتصال 330 روستای جدید در استان کرمان میانگین استان را از حدود 70 درصد به حدود 80 درصد رساندیم اما این استان هنوز تا میانگین کشوری یعنی 90 درصد فاصله دارد که امیدواریم تا پایان سال همه روستاهای کشور را تکمیل خواهیم کرد.
زارع پور در ادامه خطاب به نماینده سؤال‌کننده گفت: در طی چهار سال دولت دوازدهم فقط 20 روستای جدید در حوزه انتخابیه ایشان یعنی شهر کرمان و راور به شبکه ملی اطلاعات متصل شده بود اما در کمتر از دو سال 62 روستای جدید متصل شده‌اند یعنی سه برابر چهار سال قبل. البته هنوز 70 روستا باقی‌مانده است که تا پایان سال انجام خواهد شد.
وزیر ارتباطات درباره سؤال نماینده کرمان و راور و طرح این ادعا که در این حوزه ما کشور آخر جهان هستیم گفت: مرجعی وجود دارد به نام اسپید تست که هر ماه آمارهای جدید ارائه می‌کند که اتفاقاً شب گذشته آمار جدید خود را ارائه کرد و برمبنای آن میانه ی سرعت اینترنت همراه در ابتدای دولت سیزدهم حدود 18 مگابیت بر ثانیه بوده است اما الان به این عدد به 35 مگابیت بر ثانیه رسیده است و در بین 140کشور در جایگاه 67 قرار داریم.
وی افزود: در حوزه ارتباطات ثابت هم باوجود افزایشی که داشتیم در جایگاه 140 قرار داریم. در این حوزه متأسفانه ده سال غفلت شده بود که متأسفانه نه منابع لازم تأمین شده بود و نه عزم و اراده‌ای وجود داشت که با این پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها این عقب‌ماندگی جبران خواهد شد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: در یک‌صد شهری که کار شروع‌شده است و در 40 تا 50 شهر نیز کار به اتمام رسیده است ما در حال ارائه سرویس مبتنی بر فیبر نوری هستیم. سرعت تا 1000 مگابیت بر ثانیه است. یعنی 80 برابر میانگینی که مردم عزیز آن را تجربه کرده‌اند. این چشم‌اندازی است که ما دنبال می‌کنیم تا بتوانیم بهترین‌ها را برای مردم فراهم کنیم.
وی در ادامه خطاب به نمایندگان مجلس تأکید کرد: در گذشته نسبت به توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کشور غفلت شده بود ما زمانی که مواجه شدیم با حضور گسترده ی مردم در سکوهای داخلی، دیدیم که شرایط و زیرساخت‌ها مهیا نیست. اما ما در این دولت رکورد تاریخی ترافیک 6 و نیم ترابیت بر ثانیه شکستیم. الان 60 درصد ترافیک مصرفی مردم داخلی و 40 درصد آن خارجی است البته ما هیچ محدودیتی برای تامین و استفاده از پهنای باند خارجی نداریم .
زارع پور در خاتمه گفت: در حوزه توسعه زیرساخت های ارتباطی کاری شده کارستان به طوری که این زیرساخت‌ها آماده پذیرایی از میلیون‌ها ایرانی است که دوست دارند از سکوهای داخلی داخلی استفاده کند. در مورد اینترنت ما مسیرهای ورودی به کشور را تنوع بخشیده ایم که اگر از یک مسیر اینترنت قطع شد مشکل جدی ایجاد نشود و سهم اقتصاد دیجیتال هم از 6 و نیم درصد به 7 و نیم درصد رسیده است و در آخر قول می دهیم مشکلات ارتباطی تمام روستاهای کشور را تا پایان دولت سیزدهم حل کنیم.
در پایان نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که از توضیحات وزیر ارتباطات پیرامون سؤال خود به‌صورت مشروط قانع شده است و ابراز امیدواری کرد که مشکلات ارتباطی حوزه انتخابیه ایشان ظرف سه ماه آینده برطرف شود.

ارسال نظرات
به شکل یک سیگنال الکتریکی؛ کشف جی پی اس در مغز انسان
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 19 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین به سمت صعود حرکت می‌کند؟
با ثبت شکایت در دادگاه فدرال؛ تیک تاک در مقابل کاخ سفید قد علم کرد
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 18 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین صعودی ماند؟
دسترسی به اطلاعات پرسنل؛ وزارت دفاع انگلیس هک شد
وبگردی