کد خبر: ۳۶۶۵۷
|
۰۶ مرداد ۱۴۰۲ | ۲۰:۳۰

اسپیس‌ایکس ۲۲ ماهواره دیگر استارلینک را به مدار ارسال کرد

قرار بود اسپیس‌اکس رکورد فاصله دو پرتاب متوالی از زمین را بشکند، اما موفق نشد.

به گزارش «نبض فناوری»اسپیس‌ایکس صبح روز جمعه ۲۲ ماهواره استارلینک را به مدار فرستاد و راکت را روی دریا فرود آورد. این پرواز در ساعت ۱۲:۰۱ به‌وقت محلی (۷:۳۱ به‌وقت تهران) با راکت فالکون ۹ و فضاپیمای استارلینک از ایستگاه فضایی دماغه کاناورال در فلوریدا به‌پرواز درآمد.

مرحله اول راکت فالکون ۹ حدود ۸٫۵ دقیقه بعد، طبق برنامه، روی کشتی پهپادی A Shortfall of Gravitas فرود آمد. طبق توصیف مأموریت اسپیس‌اکس این پانزدهمین پرتاب و فرود این بوستر بود.

حالا این راکت تنها یک پرواز تا رسیدن به رکورد استفاده مجدد اسپیس‌اکس فاصله دارد. رکورد فعلی در اختیار دو راکت فالکون ۹ پیشین است.

مرحله بالاتر نیز حدود یک ساعت بعد از پرتاب ۲۲ ماهواره استارلینک آن‌ها را در مدار زمین قرار داد.

برنامه رکوردشکنی اسپیس‌اکس

پرتاب ماهواره‌های استارلینک قرار بود بخشی از یک برنامه رکوردشکنی دیگر نیز باشند. این کمپانی فضایی قصد داشت یک راکت فالکون هوی را نیز ساعت ۱۱:۰۴ شب به‌وقت محلی از مرکز فضایی کندی ناسا پرتاب کند. این مرکز فضایی در همسایگی ایستگاه فضایی دماغه کاناورال قرار دارد.

همچنین ابتدا قرار بود فالکون ۹ در ساعت ۱۰:۲۰ دقیقه شب به‌وقت محلی پرتاب شود. اما اسپیس‌اکس آن را به‌دلیل انتظار برای آب‌وهوای بهتر به‌تعویق انداخت.

اگر فالکون ۹ و فالکون هوی هردو طبق برنامه پرتاب می‌شدند، رکورد کمترین فاصله زمانی میان دو پرتاب از ساحل شرقی آمریکا شکسته می‌شد. طبق برنامه‌ریزی اولیه، فاصله میان این دو پرتاب ۴۴ دقیقه بود.

رکورد فعلی ۹۷ دقیقه است که در تابستان ۱۹۶۶ بین دو پرتاب جمینای ۱۱ و تایتان ۱۱ وجود داشت.

اسپیس‌اکس در نهایت مجبور شد پرتاب فالکون هوی را به دلیل نیاز «وارسی کامل وسیله» به جمعه شب منتقل کند. به این ترتیب این کمپانی فرصت کاهش رکورد دو پرتاب متوالی به ۴۴ دقیقه را از دست داد.

منبع: دیجیاتو

ارسال نظرات
همراه با ارائه چندین ویژگی دسترسی جدید اپل «ردیابی چشم» را به آیفون‌ها و آی‌پدها می‌آورد
وزیر ارتباطات با اشاره افتتاح پروژه های ارتباطی: کیفیت و سرعت اینترنت افزایش پیدا می کند
در آستانه برگزاری رویداد سالانه I/O انجام شد رونمایی گوگل از پیشرفت‌ جدید هوش‌ مصنوعی خود
وبگردی