کد خبر: ۵۵۳۸
|
۲۱ مهر ۱۳۹۹ | ۱۱:۴۱

هشدار مرکز ماهر درباره نقص‌های امنیتی آنتی‌ویروس‌های مشهور

افزایش مجوز دسترسی زمانی رخ می‌دهد که فرایند غیرمجاز (non-privileged) دایرکتوری جدیدی در ProgramData ایجاد می‌کند که بعدها توسط فرایند دارای مجوز مورد استفاده قرار می‌گیرد. دقیقا شبیه روالی که در آنتی‌ویروس‌ها رخ می‌دهد.
محققان جزئیات چندین نقص امنیتی در ‫آنتی‌ویروس ‌های مشهور را افشاء کرده‌اند که اکسپلویت این نقص‌های امنیتی، امکان افزایش مجوز دسترسی را برای هکرها فراهم می‌آورد.

به گزارش نبض فناوری ، آنتی‌ویروس‌ها که باید از آلوده شدن سیستم‌ها جلوگیری کنند، ممکن است ناخواسته به بدافزار، اجازه افزایش مجوز دسترسی در سیستم را بدهند. از آنجایی‌که آنتی‌ویروس‌ها با مجوز دسترسی بالا اجرا می‌شوند؛ بنابراین هرگونه بهره‌برداری از نقص این محصولات می‌تواند منجر به افزایش مجوز دسترسی و انجام افعال مخربانه متعدد شود.

چندین محصول ضد بدافزار (anti-malware) از جمله آنتی‌ویروس‌هایKaspersky ،McAfee ،Symantec ، Check Point، Fortinet، Trend Micro، Avira و Microsoft Defender تحت تاثیر این نقص‌ها قرار دارند.

لیست‌ کنترل دسترسی اختیاری (DACL) پیش‌فرض دایرکتوری C:\ProgramData یکی از دلایل اصلی بسیاری نقص‌ها در این آنتی‌ویروس‌ها است.

برنامه‌ها برای ذخیره داده در ویندوز از دایرکتوری ProgramData استفاده می‌کنند. هر کاربری حق دسترسی نوشتن/خواندن در این دایرکتوری را دارد؛ برعکس دایرکتوری %LocalAppData% که تنها توسط کاربر احراز هویت قابل دسترس است.

افزایش مجوز دسترسی زمانی رخ می‌دهد که فرایند غیرمجاز (non-privileged) دایرکتوری جدیدی در ProgramData ایجاد می‌کند که بعدها توسط فرایند دارای مجوز مورد استفاده قرار می‌گیرد. دقیقا شبیه روالی که در آنتی‌ویروس‌ها رخ می‌دهد.

محققان آزمایشگاه CyberArk نشان دادند که چگونه در آنتیویروس Avira یک فایل لاگ مشترک که توسط دو فرایند مختلف اجرا می‌شد، منجر به اکسپلویت فرایند با مجوز بالا شده است که در نتیجه این اکسپلویت، امکان حذف فایل و ایجاد لینک نمادین (Symbolic Link) به هر فایل اختیاری با محتویات مخرب فراهم شده است.

همچنین این متخصصان نشان دادند که اکسپلویت آنتیویروس‌های Trend Micro، Fortinet و چند آنتی‌ویروس دیگر اجازه قرار دادن فایل DLL مخرب در دایرکتوری application و افزایش حق دسترسی را می‌دهد.

جدول زیر لیست تمام آسیب‌پذیری‌های شناسایی شده در آنتی ویروس‌ها را نشان می‌دهد. خوشبختانه، تمام آسیب‌پذیری‌های گزارش شده توسط تولیدکنندگان این آنتی‌ویروس‌ها رفع شده است. بنابراین کاربران آنتی ویروس‌ها ذکر شده کافیست از به‌روز بودن آنتی‌ویروس خود اطمینان حاصل کنند.



منبع: مرکز ماهر
ارسال نظرات
به شکل یک سیگنال الکتریکی؛ کشف جی پی اس در مغز انسان
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 19 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین به سمت صعود حرکت می‌کند؟
با ثبت شکایت در دادگاه فدرال؛ تیک تاک در مقابل کاخ سفید قد علم کرد
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 18 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین صعودی ماند؟
دسترسی به اطلاعات پرسنل؛ وزارت دفاع انگلیس هک شد
در جلسه بررسی آخرین وضعیت فیبرنوری قم مطرح شد؛ پوشش کامل فیبرنوری استان قم ظرف یک هفته آینده انجام می شود
پژوهش جدید «دانشگاه ایالتی واشنگتن» نشان داد استفاده از ChatGPT برای ارزیابی مشکل قلبی عاقلانه نیست!
وبگردی