کد خبر: ۱۳۷۲۸
|
۲۴ دی ۱۳۹۹ | ۱۷:۱۸
آزموده شده توسط عکاس حرفه‌­ای

بهترین دوربین­‌های گوشی دنیا در سال 2020 (قسمت اول)

نبض فناوری بهترین دوربین­‌های گوشی دنیا در سال 2020 را که از نظر عکاس حرفه‌­ای، دوربین آن را به معرض آزمایش گذاشتند برای علاقه‌مندان حوزه فناوری، به آن موضوع پرداخته است. در ادامه همراه نبض فناوری باشید.

بهترین دوربین­‌های گوشی دنیا در سال 2020  (قسمت اول)

بهترین دوربین­‌های گوشی دنیا در سال 2020

به گزارش«نبض فناوری»، این عنوان به گوشی آیفون 12 پرومکس برای رنگ و پردازشش، گوشی گوگل پیکسل 5 برای رابط کاربری ساده، و گوشی سامسونگ گلکسی نوت 20 اولترا برای نور کم تعلق گرفته است. رسانه‌ی WIRED، 5 گوشی هوشمند برتر 2020 را به یک عکاس حرفه‌ای فرستاد و امسال یک برنده‌ی جدید را معرفی کرد.

دو فاکتور تعیین کننده برای این‌که شما عاشق یک گوشی باشید و یا فقط از آن استفاده کنید، طول عمر باتری و کیفیت عکس‌های گوشی می‌باشد. در این مقاله سعی داریم دومین فاکتور را از یک دیدگاه نسبتا متفاوت از چیزی که به آن عادت داریم بررسی کنیم. همانطور که می‌دانیم فضای اینترنت پر از اطلاعات و مقایسه فنی گوشی‌های گران قیمتی است که توسط افراد نابلد در زمینه‌ی فناوری نوشته شده است،که البته مقدار زیادی اطلاعات مفید نیز در این میان وجود دارد، اما نظر یک عکاس حرفه‌ای که کاری به قسمت‌های فنی ندارد در این زمینه چیست؟

نحوه‌ی انجام آزمایش

WIRED، پنج گوشی تلفن همراه برتر سال 2020 را برای انجام سنجش به ربکا شاینبرگ (Rebecca Scheinberg)، عکاس اشیا و پرتره، فرستاد. گوشی‌هاعبارت بودند از سامسونگ گلکسی نوت 20 اولترا، اپل آیفون 12 پرومکس، وان پلاس 8 پرو، اوپو فایند ایکس 2 پرو، و گوگل پیکسل 5.

شاینبرگ گوشی‌ها را در یک روز نه چندان آفتابی نروژی، مثل موقعیتی که همه معمولا به صورت روزانه استفاده می‌کنند، بیرون برد. او هم‌چنین عمل‌کرد آن‌ها را در حالت کم نور و با استفاده از نور LED، برای به حداقل رساندن نور ممکن در یک محیط کنترل شده در پشت استودیو، سنجید.

گوشی‌های تلفن همراه موجود در این آزمایش جمعا دارای 21 دوربین هستند، و ارزش مالی آن‌ها روی هم به اندازه‌ی پیش پرداخت خرید یک خانه‌ی مستحکم و خوب در دهه‌ی 1990 است؛ و همگی عکس‌های عالی می‌گیرند. اما کدام یک برنده عنوان بهترین هستند؟ در سال 2018، هوواوی P20 پرو پیروز این میدان شد و در سال 2019 پیکسل 4 برنده این عنوان اعلام گردید. اکنون زمان تغییر فرا رسیده است.

بدون نیاز به پخش موسیقی مهیج و یا مکث تلویزیونی اعلام می‌کنیم که شاینبرگ دوربین آیفون 12 پرومکس را به عنوان بهترین در سال 2020 معرفی کرده است.

اپل آیفون 12 پرومکس

نبض فناوری اعلام کرد؛ از نظر معرفی رسانه‌ی WIRED دوربین این گوشی بهترین دوربین گوشی در جهان از نظر کیفیت عکس می‌باشد.

بهترین دوربین­‌های گوشی دنیا در سال 2020  (قسمت اول)

دوربین اصلی: 12 مگاپیکسل / دیافراگم: f/1.7 / لرزشگر اپتیکال: دارد

لنز تله فوتو: 12 مگاپیکس/ دیافراگم: f/3.4 / لرزشگر اپتیکال: دارد / زوم: 2.5 برابر اپتیکال

اولترا واید: 12 مگاپیکسل / دیافراگم: f/2.4 / لرزشگر اپتیکال: ندارد / میدان دید: 120 درجه

بهترین دوربین­‌های گوشی دنیا در سال 2020  (قسمت اول)

شاینبرگ گزارش کرد: "به نظر می‌رسد در مدیریت رنگ و چالش‌های نور به خوبی عمل می‌کند؛ همچنین در حالت تنظیمات نور کم نیز جزئیات بسیار زیادی دارد. سال قبل این آزمایش با دوربین‌های گوشی مشابه در محیط مشابه و توسط همین عکاس انجام گرفته بود؛ شاینبرگ امسال تحت تاثیر تغییراتی که در نسل جدید گوشی آیفون ایجاد گردیده قرار گرفت. سال پیش گوشی آیفون 11 پرو توسط پیکسل 4 مغلوب شده بود، ولی اکنون آیفون در رده‌ی نخست قرار گرفته است.

"اپل کیفیت تصویر را از طریق جزئیاتی که می‌تواند ثبت کند، بالا بردن دقت ثبت رنگ، و همچنین بطور کلی بالا بردن "شفافیت تصویر مختص خودش"، تا حد زیادی بهتر کرده است.

این "شفافیت تصویر" با گرم‌تر کردن درجه‌ی رنگ در تصاویر خود را نشان می‌دهد. در رابطه با این مساله باید گفت که این یک انتخاب سبک است و ربطی به درست نبودن عکس‌ها ندارد. عکسی که با سبک رنگی گرم به درستی گرفته شده باشد، از نظر آرامشی که در بیننده ایجاد میکند شبیه به حمام گرم است. پس چه دلیلی برای دوست نداشتن آن وجود دارد؟

بهترین دوربین­‌های گوشی دنیا در سال 2020  (قسمت اول)

عکس گرفته شده با اپل آیفون 12 پرومکس

امتیاز عکس متعلق به ربکا شاینبرگ (Rebecca Scheinberg)

وی همچنین آیفون 12 پرومکس را به عنوان دارنده یکی از بهترین رابط‌ها، بخاطر این‌که سبک مستقیم و شهودی دارد، و طرفدار روش جدید" نمای خارج از قاب" است، معرفی کرد.او در ادامه گفت: " اگر از لنز استاندارد استفاده کنید می‌توانید گزینه‌ای را ببینید ، مشابه زمانی که در عرض از هر دو طرف حرکت می‌کنید،شبیه به نوعی پیش نمایش. این عالی است، چرا که می‌توانید روی ترکیب تصویر تمرکز کنید و در عین حال پتانسیل تصویری که خواهید داشت را مشاهده کنید، ( با استفاده از FOV یا میدان دید فوق وسیع)"

در اپلیکیشن دوربین پیش نمایش قسمت‌های خارج از محدوده‌ی معمول 4:3، با لایه‌های مشکی تار در اطرافش نشان داده می‌شود.هیچ بخش اضافی گیج کننده‌ای برای گرفتن عکس استاندارد وجود ندارد، ولی می‌توان اشیا بیرون از قاب بسته شده را نیز دید.

آیفون 12 پرومکس یک موفقیت همه جانبه برای پردازش ظریف، جزئیات و کیفیت عمومی تصویر، که آن را در تنظیمات زوم سه برابری اش دارد، است. اما بی نقص نیست.

در بخش نور کم آزمایشی که توسط شاینبرگ انجام شد، تصاویر آیفون به اندازه‌ی پیکسل 5 یا گلکسی نوت 20 اولترا کنتراست نداشتند." جزئیات بسیار خوب هستند اما تصاویر خاکستری هستند. میزان رنگ سیاه در تصویر بیشتر شده است تا تصویر هموارتری را ارائه کند." شاینبرگ این‌گونه اظهار کرد.

بهترین دوربین­‌های گوشی دنیا در سال 2020  (قسمت اول)

عکس گرفته شده با اپل آیفون 12 پرومکس

امتیاز عکس متعلق به ربکا شاینبرگ (Rebecca Scheinberg)

دوربین اولترا واید گوشی آیفون 12 پرومکس در مقایسه با گلکسی نوت 20 اولترا و وان پلاس 8 پرو، بطور باورنکردنی ضعیف است. با این که در حالت دورنمایی تصویر خوب به نظر می‌آید، با همان پردازش ظریف که در دوربین اصلی دیده شد، ولی جزئیات یکسانی با اجرا کننده‌های برتر نخواهد داشت.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که عکاسان بسیار دوست دارند، فقط در فرم بتا بود که آزمایش بر روی آن نیز انجام گرفت، حالت ProRAW می‌باشد. این ویژگی عکاسی با فرمت RAWتوسط اپل است، که معمولا تصویری قبل از کاهش نویز و سایر پردازش‌های هسته‌ای، همان‌طور که انجام گرفته است، به شما ارائه می‌کند. ProRAW این اطلاعات را با هم ادغام می‌کند و بعلاوه اپل می‌تواند پردازش تصویر را هم اعمال کند. این می‌تواند به عنوان نقطه‌ی شروعی برای تغییرات کوچک انجام شده با دست و دستیابی به بهترین جنبه‌های JPEG و RAW باشد. البته صرف نظر از اندازه کوچک فایل JPEG .

این اولین باری است که یک آیفون توانسته برنده آزمایش گروهی گوشی‌ها توسط عکاس حرفه‌ای ما شود.آیفون 12 پرومکس موفقیت خود را مدیون تقویت بیش از پیش پردازش رنگ اپل، و پیشرفت قابل توجهش در زمینه‌ی عکاسی با نورکم و قابلیت جدید بزرگ‌نمایی که باعث می‌شود با فاصله از مجهزترین اندروید‌ها جلوتر بزند.

نقاط قوت: پردازش با ظرافت و رنگ؛ نرم افزار شهودی

نقاط ضعف: دوربین اولترا واید می‌تواند بهتر شود؛ تمایل به بیشتر شدن رنگ سیاه در حالت نورکم

 

. در قسمت‌های آینده به بررسی اجمالی گوشی‌های شرکت کننده در این آزمایش پرداخته می‌شود

 

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
وبگردی