کد خبر: ۱۴۲۶۶
|
۱۹ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۰

رمز گذاری انتها به انتها چیست؟

رمزگذاری انتها به انتها(E2EE) اطمینان می دهد که داده های شما (مخفی نگه داشته می شوند) تا زمانی که به گیرنده مورد نظر برسند رمزگذاری می شوند و این اطمینان می دهد که هیچ کس در بین راه نمی تواند داده های خصوصی شما را ببیند.

رمز گذاری انتها به انتها چیست؟

به گزارش «نبض فناوری»، اگر برنامه چتی رمزگذاری انتها به انتها را ارائه می دهد، فقط شما و شخصی که با او چت می کنید امکان خواندن محتوای پیام ها را دارید. در این سناریو، حتی شرکتی که برنامه چت را اجرا می کند داده های شما را نخواهد دید.

اصول رمزگذاری

رمزگذاری روشی برای مخلوط کردن (رمزگذاری) داده ها است به طوری که برای همه قابل خواندن نیست. فقط افرادی که می توانند اطلاعات را رمزگشایی کنند، می توانند محتوای آن را مشاهده کنند. اگر کسی کلید رمزگشایی را نداشته باشد، نمی تواند اطلاعات را مشاهده کند.

دستگاه های شما به طور مداوم از اشکال مختلف رمزگذاری استفاده می کنند. به عنوان مثال، وقتی به وب سایت بانکی آنلاین خود دسترسی پیدا می کنید؛ با استفاده از HTTPS ارتباطات بین شما و آن وب سایت رمزگذاری می شود تا اپراتور شبکه، ارائه دهنده خدمات اینترنت و هر کس دیگری در جستجوی ترافیک شما باشد رمزعبور بانکی و جزئیات مالی شما را نبیند.

Wi-Fi نیز از رمزگذاری استفاده می کند. به همین دلیل همسایگان شما نمی توانند هر کاری را که در شبکه Wi-Fi خود انجام می دهید ببینند. با این فرض که شما از استاندارد امنیتی Wi-Fi مدرن استفاده می کنید که به هیچ وجه شکسته نمی شود.

رمزگذاری همچنین برای ایمن سازی داده های شما استفاده می شود. دستگاه های مدرن مانند آیفون، تلفن های اندروید، iPad، مک، کروم بوک و سیستم های لینوکس داده های خود را در دستگاه های محلی شما به صورت رمزگذاری شده ذخیره می کنند و پس از ورود به سیستم با پین یا رمز ورود رمزگشایی می شود.

بنابراین رمزگذاری در همه جا وجود دارد. اما هنگامی که شما در مورد برقراری ارتباط خصوصی یا ذخیره امن داده ها صحبت می کنید، سوال این است: چه کسی کلیدها را نگه می دارد؟

گوگل برای ایمن سازی داده ها از رمزگذاری استفاده می کند. به عنوان مثال وقتی به حساب جیمیل خود دسترسی پیدا می کنید، گوگل از طریق HTTPS امن متصل می شود و این تضمین می کند که هیچ کس دیگری نمی تواند ارتباط بین دستگاه شما و سرورهای گوگل را جاسوسی کند. ارائه دهنده خدمات اینترنت، اپراتور شبکه، افراد در محدوده شبکه Wi-Fi شما و سایر دستگاه های بین شما و سرورهای گوگل نمی توانند محتوای ایمیل های شما را ببینند یا رمز ورود حساب گوگل شما را رهگیری کنند.

گوگل همچنین از رمزگذاری برای ایمن سازی داده ها در حالت استراحت استفاده می کند. قبل از اینکه داده ها در سرورهای گوگل در دیسک ذخیره شوند رمزگذاری می شوند. حتی اگر کسی برخی از هارد دیسک ها را بدزدد، قادر به خواندن اطلاعات موجود در این درایوها نیست.

با همه این اوصاف شرکت گوگل این کلیدها را در دست دارد به این معنی که قادر است داده ها، ایمیل ها، اسناد، پرونده ها، رویدادهای تقویم و سایر موارد را ببیند.

اگر گوگل ملزم به تحویل داده به دولتی باشد، می تواند به داده های شما دسترسی پیدا کرده و آنها را تحویل دهد.

گوگل می گوید که محافظت های بهتری را در برابر دسترسی مهندسانش به داده ها به کار گرفته است. گوگل در رابطه با ایمن نگه داشتن سیستم های خود در برابر هکرها بسیار جدی است.

بله، این سیستم ها ممکن است از اطلاعات شما محافظت کنند؛ اما این رمزگذاری نیست که از داده های شما در برابر گوگل محافظت می کند. این فقط سیاست های گوگل است که از داده های شما محافظت می کند.

نحوه رمزگذاری انتها به انتها

در مورد برنامه های چت مانند فیسبوک مسنجر پیام ها بین شما و فیسبوک و بین فیسبوک و شخص دیگر رمزگذاری می شوند. گزارش پیام ذخیره شده قبل از اینکه در سرورهای فیسبوک ذخیره شود؛ توسط فیسبوک رمزگذاری می شود. اما فیس بوک یک کلید دارد. فیس بوک خودش می تواند محتوای پیام های شما را ببیند.

راه حل رمزگذاری انتها به انتها است. با رمزگذاری انتها به پایان، ارائه دهنده ( Google یا فیسبوک ) قادر به دیدن محتوای پیام های شما نخواهد بود. آنها کلیدی را ندارند که اطلاعات خصوصی شما را باز کند. فقط شما و شخصی که با او در ارتباط هستید کلید دسترسی به این داده ها را در اختیار دارید. پیام های شما واقعاً خصوصی هستند و فقط شما و مخاطبتان آن ها را می بینید.

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
پیش از برگزاری انتخابات؛ ایکس در هندوستان دردسر درست کرد
وبگردی