کد خبر: ۱۵۰۹۹
|
۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۰:۳۵

رومینگ بین المللی چیست/ آیا برای مشترکان هزینه‌بر است؟

امکان استفاده از تلفن همراه برای ارسال یا دریافت صوت، دیتا و پیامک هنگام مسافرت به خارج از محدوده جغرافیایی تحت پوشش شبکه اپراتور کشور مبدا، با استفاده از شبکه‌های تلفن همراه کشور مقصد را سرویس رومینگ بین الملل می‌گویند.

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» رومینگ به معنای استفاده از خدمات تلفن همراه از اپراتور دیگری غیر از اپراتور اصلی مشترک است. شناخته‌ترین نوع رومینگ، رومینگ بین المللی است.

رومینگ بین المللی

امکان استفاده از تلفن همراه برای ارسال یا دریافت صوت، دیتا و پیامک هنگام مسافرت به خارج از محدوده جغرافیایی تحت پوشش شبکه اپراتور کشور مبدا، با استفاده از شبکه‌های تلفن همراه کشور مقصد را سرویس رومینگ بین الملل می‌گویند.

در حال حاضراپراتور‌های همراه اول، ایرانسل و رایتل هر کدام قوانین مخصوص به خود جهت رومینگ را دارا هستند و مشترکان هر کدام از این ۳ دسته می‌بایست با تکمیل کردن اطلاعات خود از طریق وب سایت‌ها و یا مراجعه حضوری به دفاتر مرکزی آن‌ها ازخدمات رومینگ بهره بگیرند.

رومینگ ملی چیست؟

رومینگ ملی امکان استفاده از خدمات ارتباطی و پوشش شبکه را در داخل کشور مهیا می‌سازد. به این معنا که اپراتور‌های با پوشش سراسری و بیش‌تر را ملزم به سرویس‌دهی به اپراتور‌های کوچک‌تر می‌کند. به عبارتی با رومینگ ملی احتمال زنگ نخوردن گوشی و نداشتن آنتن تفریباً به صفر می‌رسد و بالاترین بهره را از خط تلفن همراه می‌توان برد. همچنین ذکر شده این طرح برای مصرف کننده هیچ هزینه‌ای ندارد و تنها کیفیت شامل حال مشترک می‌شود.
استفاده از تلفن همراه در خارج از کشور برای برقراری تماس، استفاده از اینترنت و ارسال و دریافت پیام از سرویس رومینگ بین الملل بهره می‌برد، زیرا خارج از محدوده جغرافیایی پوشش شبکه اپراتور کشور مبدا است.
کاربرانی که از سیم‌کارت‌های همراه اول، ایرانسل و سایر سیم‌کارت‌ها استفاده می‌کنند، اگر در سفر‌های خارجی سیم‌کارت کشور مقصد را تهیه نکنند و بخواهند از همان سیم‌کارت کشور مبدا استفاده کنند، خدماتی که دریافت می‌کنند هنگام روشن کردن گوشی موبایل و استفاده از دستگاه برای برقراری تماس، ارسال و دریافت پیام یا اینترنت، توسط سرویس رومینگ بین المللی تامین می‌شود.

مکالمه بین الملل (تماس با خارج از کشور) به تماس‌های صادره از ایران که مقصد آن (مخاطب) شماره تلفن ثابت یا همراه کشور دیگری باشد، مکالمه بین الملل یا تماس با خارج از کشور گفته می‌شود.

کد دوصفر "۰۰"
برای برقراری مکالمه بین الملل مشترک باید اول کد دو صفر "۰۰" و بعد کد کشور مقصد و سپس شماره مخاطب را شماره گیری کند. این شماره می‌تواند ثابت یا موبایل باشد.

رومینگ همراه اول

روش‌های اطلاع از رومینگ همراه اول؛ فعال یا غیرفعالسازی رومینگ‌
می‌توانید با شماره گیری کد دستوری ستاره ۱۰ ستاره ۲۹ مربع از فعال یا غیرفعال بودن سرویس رومینگ همراه اول مطلع شوید. همچنین روش دیگر ارسال پیامک عدد ۲۹ به سرشماره پیامکی ۱۰ است. یک راه دیگر شماره گیری کد دستوری ستاره یک ستاره شش مربع است.

پاسخ وزیر ارتباطات به سوالات متدوال درباره سرویس رومینگ

از هفته پیش پیامی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌چرخد و حکایت از این موضوع دارد که اپراتور‌ها به شکل خودکار سرویس رومینگ را فعال کرده‌اند؛ حالا وزیر ارتباطات به این موضوع واکنش نشان داده است.
محمدجواد آذری جهرمی در رابطه با اخباری که در زمینه فعال شدن خودکار سرویس رومینگ اقدام به پاسخ به سوالاتی در این زمینه کرده است.

وی در ابتدا تعریفی از سرویس رومینگ ارائه کرده که بر اساس گزارش وی، اگر فردی به خارج از کشور سفر کند، سیم‌کارت وی امکان فعال شدن در شبکه تلفن همراه کشور مقصد را دارد که در این حالت از سرویس رومینگ برخودار می‌شود و تماس گرفتن یا استفاده از اینترنت در حالت رومینگ بسیار گران‌قیمت است و کاربرد تجاری دارد.

رومینگ در صورت عدم برقراری تماس یا استفاده از اینترنت، آیا هزینه‌ای در بر دارد؟

فعال شدن سیم‌کارت در شبکه کشور مقصد، بدون تماس، هیچ هزینه‌ای برای کاربر نخواهد داشت.

آیا سرویس رومینگ بین الملل برای همه به صورت پیش فرض فعال است؟

در حال حاضر بلی، قبلا این سرویس برای همه فعال نبود و در صورت نیاز، مشترک بایستی به دفاتر خدمات ارتباطی مراجعه و این سرویس را فعال می‌کرد. پس از فراگیر شدن سفر اربعین و برای راحتی مردم، این خدمت به صورت پیش فرض برای مشترکان اپراتور‌ها فعال است.

آیا با فعال بودن خدمات رومینگ بین الملل و عدم خروج از کشور، مشترک باید هزینه‌ی بیشتری برای تماس بپردازد؟

خیر. هیچ گونه هزینه‌ی اضافی در صورت عدم خروج از کشور برای مردم محاسبه نخواهد شد و این خبر شایعه‌ای بیش نیست.

آیا با غیرفعال کردن خدمات رومینگ بین‌الملل با کد‌های دستوری معرفی شده، مشکلی برای مشترک به‌وجود می‌آید؟

خیر، تا زمانی که مشترک قصد مسافرت به خارج از کشور را نداشته باشد. در آن صورت باید قبل از سفر برای فعال‌سازی اقدام کند وگرنه سیم‌کارت او در خارج از کشور قابل استفاده نخواهد بود.

آیا غیرفعال سازی خدمات رومینگ بین‌الملل منفعتی هم دارد؟

خیر. اما به شهروندان نقاط مرزی کشور توصیه می‌شود به دلیل آنکه ناخواسته در معرض پوشش شبکه موبایل کشور‌های همسایه قرار می‌گیرند، برای جلوگیری از رومینگ اجباری و برقراری تماس به صورت رومینگ بین‌المللی ناخواسته، این سرویس را روی سیم‌کارت‌های خود غیرفعال کنند.

نحوه استفاده از رومینگ همراه اول

روش شماره گیری در هنگام استفاده از سرویس رومینگ
موبایل **** ۰۰۹۸۹۱
شماره ثابت (تهران) **** ۰۰۹۸۲۱
تفاوت هزینه رومینگ سیم‌کارت‌های دائمی و اعتبار‌ی
هزینه پایه مکالمه بین الملل برای سیم‌کارت‌های اعتباری و دائمی یکسان است، اما به هزینه مکالمات بین‌الملل، هزینه یک دقیقه مکالمه شهری، مطابق جدول تعرفه مکالمات شهری افزوده می‌شود.
هزینه مکالمه برای سیم‌کارت‌های دائمی ۵۹۹ ریال
هزینه مکالمه برای سیم‌کارت‌های اعتباری ۸۹۹ ریال
هزینه‌ی ارسال پیامک به کلیه مشترکان اپراتور‌های خارجی طرف قرارداد ۵۰۰۰ ریال است.

روش جستجوی شبکه

در صورت پیدا نکردن شبکه تلفن همراه در کشور میزبان با مراجعه به بخش تنظیمات یا Setting گوشی، گزینه Manual را انتخاب کرده و سپس اپراتور مورد نظر را انتخاب کنید. تنظیمات براساس نوع گوشی متفاوت است.

لازم به ذکر است؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، طرح موضوع کسر هزینه برای فعال سازی سرویس رومینگ بین الملل برای مشترکین را یک دروغ شاخدار عنوان کرد و به مردم اطمینان داد که چنین چیزی صحت ندارد.

وی با مطرح شدن شایعه فعال کردن اجباری سرویس رومینگ توسط اپراتورها و کسر مبالغی از حساب مردم، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی به این شایعه پاسخ داد.

 

ارسال نظرات
در بزرگترین نمایشگاه خودروی چین خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 8 اردیبهشت 1403 سقوط سودآوری بیت‌کوین
گزارش مالی سه‌ماهه مایکروسافت اعلام شد؛ رشد سرویس‌های ابری به‌لطف هوش مصنوعی
تحول مورد انتظار ربات‌های انسان نما در زندگی مردم ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
قبل از کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل این ماه یک رویداد مجازی برگزار می‌کند
وبگردی