کد خبر: ۱۹۲۰۴
|
۲۳ تير ۱۴۰۰ | ۱۰:۱۲
در دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛

پایانه ۱۶ کاناله برای تحریک سلول های عصبی طراحی شد

محققان کشور موفق به طراحی و ساخت «پایانه ۱۶ کاناله تمام مجتمع تحریک سلول های عصبی» کاربردی در آزمایشگاه مدارها و سیستم های زیست پزشکی شدند.

به گزارش« نبض فناوری» محمد مهدی احمدی در خصوص پایانه ۱۶ کاناله برای تحریک سلول های عصبی گفت: این مدار تحریک کننده سیستم عصبی، نسبت به مدارهای مشابه ارائه شده توسط محققان خارج از کشور از بازدهی و کارایی بیشتری برخوردار است.

وی با بیان اینکه ایده های استفاده شده در این پایانه تحریک، به تازگی در آمریکا به ثبت رسیده است، گفت: این سیستم در راستای انجام پروژه تحریک ۱۶ کاناله تمام مجتمع با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی انجام شده است.

احمدی افزود: این پروژه یکی از طرح های مرتبط با طرح ایمپلنت مغزی است که توسط ستاد توسعه علوم شناختی از سال ۱۳۹۵ آغاز و مورد حمایت قرار گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: پایانه ارائه شده، در مدارهای تحریک کننده عصبی از جمله پروتز حلزون شنوایی، پروتز بینایی، دستگاه تحریک عمقی مغز و دستگاه تحریک الکتریکی نخاعی نیز دارای کاربردهای فراوانی است.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: امروزه مهمترین چالش ها در ایمپلنت های تحریکی، طراحی و ساخت یک مدار تحریک کننده بافت عصبی بدون وارد آوردن آسیبی به آن و برای مدت طولانی است.

وی افزود: برای ایجاد یک تحریک الکتریکی ایمن، یک شرط لازم آن است که میزان بار الکتریکی در فاز کاتدی تحریک به بافت عصبی تزریق می شود، به صورت کامل در فاز آنودی از بافت عصبی جمع آوری شود. در همین راستا این مسئله به خوبی در نظر گرفته شده است.

محقق دانشگاه صنعتی امیر کبیر اضافه کرد: نتایج بخشی از این پژوهش در مجله معتبر IEEE Transactions on Power Electronics نیز به چاپ رسیده و تست های تراشه ساخته شده در حال نهایی شدن است.

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 31 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین افزایش قیمت غیرمنتظره را تجربه کرد
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 30 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین بعد از ۳ هفته رکوردی دیگر ثبت کرد
با کنترل از راه دور؛ سگ رباتیک نیروی نظامی چین شد
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 اردیبهشت 1403 صعود رمزارزهای پیشروی جهان
وبگردی