کد خبر: ۲۲۸۸۶
|
۲۵ آبان ۱۴۰۰ | ۱۲:۰۵
ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی اعلام کرد؛

۵۰ نوع جدید گیاهان دارویی حمایت شد

ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی اعلام کرد ۵۰ نوع جدید گیاهان دارویی حمایت شد تا جایگاه سلامت ارتقاء یابد.

به گزارش« نبض فناوری» به نقل از معاونت علمی و فناوری، ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، در کنار تجاری‌سازی فعالیت‌های فناورانه، تلاش گسترده‌ای در خصوص ترویج و آموزش در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی انجام داده است.

اعضای ستاد از طریق همکاری با رسانه‌های مختلف، تلاش کرده‌اند تا از این ظرفیت برای علاقه‌مندسازی جوانان و نوجوانان به فعالیت‌های مبتکرانه و نوآورانه در زمینه تهیه، تولید، فروش و عرضه محصولات مبتنی بر گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی، استفاده کنند.

این ستاد از طریق حضور سالانه در بیش از ۱۰۰ ساعت برنامه‌های مختلف، با محوریت گفتگو، میزگرد، برنامه‌های آموزشی و انواع دیگر تولیدات در رسانه، پیام زیست‌بوم نوآوری گیاهان دارویی و طب سنتی را به اطراف و اکناف کشور رسانده است.

این ستاد همچنین در طول سال، دهها نوع حمایت مختلف را برای تبدیل ایده به محصول و خدمات، به فعالان خلاق، دانش‌بنیان و فناور، عرضه می‌کند. حمایت از سرمایه گذاری ۲۳ شرکت خصوصی برای اجرای طرح‌های تولید بیش از ۵۰ نوع و طبقه بذری، اندام تکثیری گیاهان دارویی و صنعتی از این جمله حمایت‌ها هستند. این ۵۰ نوع طبقه و بذر نقش مهمی در توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی ایفا خواهند کرد.

تولید و خودکفایی در زمینه بذر، یکی از محورهای مهم اقتصاد دانش‌بنیان در کشاورزی و گیاهان دارویی است. از این نظر نیز ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، فعالیت‌های مختلف حمایتی را در این حوزه سازماندهی و اجرا کرده است.

بخشی از این حمایت‌ها به تولید بذرهای استاندارد و دارای مقاومت بالا از طریق به کارگیری ابزار فناوری، از جمله کشت سلول و بافت، تخصیص یافته است.

در حال حاضر شرکت‌های خلاق مختلفی با حمایت ستاد در این حوزه فعال شده‌اند و هر ساله نیز تعدادی شرکت خلاق و نوآور دانشگاهی و صنعتی، در زمینه تولید فناورانه بذر، متولد می‌شوند که در مسیر بالنده شدن و ارائه محصول گام برمی‌دارند.

زیست‌بوم نوآوری گیاهان دارویی همچنین به مراکز در دسترس داده نیاز دارد. از این رو، ستاد از ایجاد بانک اطلاعات گیاهان دارویی و فرآورده های گیاهی حمایت کرد. این گونه بانک‌های اطلاعاتی می‌توانند به محققان، پژوهشگران، فعالان فناور، خلاق و دانش‌بنیان کمک کنند که طرح‌های خود را با استفاده از اطلاعات به روز و در دسترس به سرانجام برسانند.

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
وبگردی