کد خبر: ۱۸۶۵۹
|
۰۶ تير ۱۴۰۰ | ۱۵:۴۷

هواوی احتمالا از سال ۲۰۲۲ تولید چیپ برای محصولاتش را کلید می‌زند

تحریم‌های ایالات متحده آمریکا مانع از همکاری هواوی با شرکت‌های سازنده چیپ شده و چینی‌ها برای تامین تراشه‌های موردنیازشان با مشکل دست و پنجه می‌کنند. حالا به نظر می‌رسد هواوی می‌خواهد از سال آینده خودش ساخت چیپ را شروع کند.

به گزارش «نبض فناوری»، هواوی اولین کارخانه ساخت ویفر را در ووهان چین تاسیس می‌کند و از سال آینده بطور مرحله‌ای شروع به تولید پردازنده خواهد کرد. ورود هواوی به بازار ساخت تراشه چالش‌های مخصوص به خودش را دارد، با این حال یکی از زیرمجموعه‌های این کمپانی به نام «های‌سیلیکون» تجربه بالایی در طراحی چیپ‌های پیشرفته دارد.

به گفته منابع، این کارخانه در ابتدا برای ساخت چیپ‌ها و ماژول‌های ارتباطی مورد استفاده قرار می‌گیرد و هدف اولیه، رسیدن به خودکفایی و تولید مقدار کافی چیپست خواهد بود. از آنجایی که هواوی نامی بزرگ در دنیای تجهیزات ارتباطی به حساب می‌آید، تولید چنین تراشه‌هایی منطقی به نظر می‌رسد.

در حال حاضر موسسه تحقیقاتی هواوی در ووهان نزدیک به ۱۰ هزار پرسنل دارد که روی توسعه تجهیزات ارتباطی، چیپ‌های های‌سیلیکون و رادارهای لیزری صنعت خودرو کار می‌کنند.

ظاهرا صحبت‌ها برای تاسیس کارخانه های‌سیلیکون در ووهان به سال ۲۰۱۹ برمی‌گردد و از آن سال، هواوی به دنبال عملی کردن چنین ایده‌ای بوده است. به نظر می‌رسد چینی‌ها برای این کارخانه، سرمایه ۲۸۰ میلیون دلاری کنار گذاشته‌اند.

هواوی احتمالا از سال ۲۰۲۲ تولید چیپ برای محصولاتش را کلید می‌زند

با وجود انتشار این گزارش، هنوز هواوی بطور رسمی چنین موضوعی را تایید و یا رد نکرده، البته یکی از مدیران این کمپانی نزدیک به دو هفته پیش در مصاحبه‌ای گفته بود که بخش تحقیق و توسعه های‌سیلیکون تعدیل نیرو نخواهد داشت که خودش شاید غیرمستقیم بتواند صحت گزارش اخیر را نشان دهد.

حتی اگر هواوی کارخانه ساخت تراشه تاسیس کند و تولید چیپ را کلید بزند، با چالش‌های زیادی باید دست و پنجه نرم کند. اولین چالش تحریم‌های ایالات متحده خواهد بود که مانع از دسترسی چینی‌ها به دستگاه‌های مدرن تولیدکننده چیپ می‌شود و برای مثال هواوی نمی‌تواند تراشه‌های ۷ یا ۵ نانومتری بسازد.

با وجود تمام این مسائل، شاید روزی برسد که هواوی بتواند در کنار طراحی چیپ‌های کرین، آن‌ها را هم تولید کند. با توجه به اینکه این غول دنیای فناوری از سیستم عامل هارمونی هم می‌خواهد در محصولات آینده‌اش استفاده کند، می‌تواند هماهنگی بالایی میان سخت افزار و نرم افزار آن‌ها ایجاد کند.

در حال حاضر سامسونگ چیپ‌هایش را طراحی می‌کند و می‌سازد، اما سیستم عامل محصولات گلکسی اندروید گوگل است. اپل هم تراشه‌هایش را طراحی می‌کند و سیستم عامل انحصاری‌ دارد، اما TSMC آن‌ها را تولید می‌کند.

هواوی می‌تواند چیپ‌ها را طراحی کند و بسازد، از سوی دیگر سیستم عامل انحصاری هم داشته باشد. اگرچه این رویکرد می‌تواند تاثیر چشمگیری روی عملکرد محصولات این غول دنیای فناوری داشته باشد، اما دور از ذهن است و نباید منتظر چنین آینده‌ای حداقل در سال‌های نزدیک باشیم.

منبع/ دیجیاتو 

ارسال نظرات
«آبادیران»، بستر نقش آفرینی دانش بنیان‌ها در تحقق گفتمان مردمی‌‌کردن اقتصاد دهقانی خبر داد: برنامه‌های حمایتی ویژه معاونت علمی برای توسعه نوآوری‌های فراگیر اجتماعی
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 24 اردیبهشت 1403 وام مسکن با پشتوانه بیت‌کوین
در اعتراض به دستمزدها؛ کارمندان اپل اعتصاب می‌کنند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 23 اردیبهشت 1403 پیش‌بینی روند قیمت بیت‌کوین
درمان دقیق تر بیماری‌ها؛ هوش مصنوعی گوگل داروساز می‌شود
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 22 اردیبهشت 1403 سقوط بیت‌کوین و اتریوم
به دلیل نقض حق امتیاز اختراع؛ مایکروسافت ۲۴۲ میلیون دلار جریمه شد
پس از نصب در مغز انسان؛ تراشه مغزی نورالینک مختل شد
وبگردی