کد خبر: ۱۹۰۴۰
|
۱۸ تير ۱۴۰۰ | ۲۰:۳۰

قدرتمندترین ابررایانه بریتانیا به کمک علم پزشکی آمد

قدرتمندترین ابررایانه بریتانیا، با استفاده از هوش مصنوعی به کمک علم پزشکی در تشخیص بیماری‌های لاعلاج و یافتن درمان‌های جدید آمد.

به گزارش« نبض فناوری» ابر کامپیوتر‌ها یا همان سوپر کامپیوتر‌ها برای پردازش‎های سنگین به کار گرفته می‎شوند. این اصطلاح معمولاً برای سیستم ‎هایی به کار می‌رود که قدرت پردازش اطلاعات فراوانی را در کسری از ثانیه را داشته باشند. ابرکامپیوتر‌ها ویژگی ‎های متمایز خاصی دارند. برعکس کامیپوتر‌های معمولی، ابر رایانه‌ها معمولا دارای بیش از یک CPU (پرادزشگر مرکزی) هستند. این پردازشگر‌ها مدار‌های مخصوصی برای تفسیر اطلاعات و دستور العمل‌های برنامه و انجام محاسبات عملی و منطقی در توالی مناسب را در خود جای داده اند.

ابررایانه بریتانیایی

استفاده از چندین پردازنده پر قدرت برای محاسبات سنگین و پیچیده ضروری است. سیگنال‌های الکترونیکی نمی‌توانند سریعتر از سرعت نور حرکت کنند، بنابراین محدودیت سرعت اساسی‌ترین مشکل برای انتقال سیگنال و سوئیچینگ در مدار‌های CPU است. بازیابی سریع داده‌ها و دستورالعمل‌های ذخیره شده برای رسیدن به سرعت محاسباتی بالا در CPU‌ها لازم است. بنابراین، اکثر ابرکامپیوتر‌ها از ظرفیت ذخیره‌سازی بسیار بزرگی استفاده می‎کنند. همچنین ابرکامپیوتر‌ها از قابلیت ورودی و خروجی بسیار سریعی برخوردار هستند.

به نوشته روزنامه گاردین، چاپ لندن، ابررایانه موسوم به «کمبریج یک» که قدرتمندترین ابررایانه بریتانیاست، برای کمک به علم پزشکی به ویژه در خدمات تشخیص بیماری‌های لاعلاج و یافتن درمان‌های جدید از طریق هوش مصنوعی، عملیاتی شد. سازندگان این ابررایانه امیدوارند که به زودی بتوانند از آن در روند پیشگیری، تشخیص بیماری و نیز برای یافتن درمان بهتر، سریع‌تر و ارزان‌تر استفاده کنند.

«کمبریج یک» قدرتمندترین ابررایانه بریتانیا

سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری برای تهیه این دستگاه را شرکت رایانه‌ای و محاسباتی «انویدیا» در آمریکا انجام داده است. این دستگاه قرار است از طریق تحلیل داده‌ها با هوش مصنوعی به کار مراقبت‌های بهداشتی کمک کند. کیمبرلی پاول، معاون امور بهداشت و درمان انویدیا گفت: «تصور کنید ۱۰ یخچال را پشت سر هم ردیف کرده‌اید و چندین ردیف از این یخچال‌ها دارید. اندازه و شکل این این رایانه همین قدر است.»

شرکت رایانه‌ای و محاسباتی «انویدیا»

بریتانیا قبلاً با مجموعه داده‌های عظیمی مانند «بایوبانک» که شامل پرونده‌های پزشکی و اطلاعات مربوط به سبک زندگی نیم میلیون نفر از شهروندان میانسال بریتانیا بدون اعلام هویت‌شان است، گام‌هایی در این زمینه برداشته است. هوش مصنوعی برای مراقبت‌های بهداشتی در بریتانیا در حال رونق است و طیف وسیعی از شرکت‌های بزرگ دارویی و نوپا از مقادیر زیادی از داده‌های موجود برای کشف دارو‌های بالقوه، مشخص کردن دلیل حساس بودن برخی از افراد به برخی بیماری‌ها و بهبود و شخصی‌سازی مراقبت از بیماران استفاده می‌کنند.

نخستین پروژه‌های کمبریج یک قرار است با شرکت‌های جی‌اس‌کی، آسترازنکا، کالج کینگ لندن و آکسفورد انجام شود. آن‌ها تلاش خواهند کرد تا دانسته‌های بیشتری درباره بیماری‌هایی مانند زوال عقل به دست آورده، دارو‌های جدید طراحی کنند و دقت در یافتن تغییرات ایجادکننده بیماری در ژنوم‌های انسانی را افزایش دهند.

هوش مصنوعی

دکتر کیم برانسون، رئیس بخش هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در شرکت جی‌اس‌کی به روزنامه گاردین گفت: استفاده از این ابررایانه بریتانیایی روشی کلیدی برای درمان بیماران است. به عنوان مثال در زمینه ایمونوآنکولوژی، دارو‌های موجود از سیستم ایمنی بدن خود بیمار برای مبارزه با سرطان استفاده می‌کنند. اما همیشه مشخص نیست که این دارو‌ها در کدام یک از بیماران بیشترین کارآیی را دارد. تصویربرداری از تومور‌ها و شاخص‌های عددی موجود در خون برخی از این اطلاعات را نشان نمی‌دهد.

برانسون گفت کمبریج یک می‌تواند با یک‌کاسه کردن مجموعه داده‌های مختلف و ساخت مدل‌های بزرگ برای تعیین بهترین روش درمانی برای بیماران، مفید باشد. تولید دارو‌های سنتی، زمان‌بر و گران بوده و احتمال تأثیرگذاری آن‌ها نیز کم است. دانشمندان از مدت‌ها پیش این را گفته‌اند که دستگاه‌های دارای هوش مصنوعی می‌توانند پژوهشگران را از کاربرد منابع لازم برای کشف ترکیبی بالقوه مؤثر و مشخص کردن مشکلات پزشکی که قابل درمان باشد، بی‌نیاز کنند. بریتانیا به دلیل داشتن منابع عظیمی از داده‌ها، از مواد اولیه برای بهره‌گیری از این توانایی محاسباتی برخوردار است.

هوش مصنوعی و تشخیص بیماری‌ها

اگرچه امروزه در بیمارستان‌ها ربات‌های پزشک و پرستار نمی‌بینیم، اما این مورد می‌تواند تلنگری برای حضور هوش‌مصنوعی در بیمارستان‌ها و کمک به پزشکان در آینده بسیار نزدیک باشد. قابلیت تشخیص یک بیماری و ارائه درمان صحیح بسیار مهم بوده و در برخی موارد، عامل مرگ و زندگی است.

در عصر فعلی و با توجه به گسترش بیماری‌ها و آلودگی‌هایی که بر سلامت روان و جسم افراد تاثیر منفی می‌گذارند وجود ابررایانه‌هایی مانند «کمبریج یک» که قادر به تشخیص بیماری‌های لاعلاج و یافتن درمان‌های جدید از طریق هوش مصنوعی هستند و از تشخیص‌های اشتباه پزشکان جلوگیری می‌کنند، در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بسیار ضروری به نظر می‌رسد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 16 اردیبهشت 1403 زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
همزمان با نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
دادگاه ضدانحصار گوگل و وزارت دادگستری برگزار شد؛ احتمال جریمه غول فناوری به‌‌دلیل حذف مستندات مهم
رییس سازمان رگولاتوری اعلام کرد؛ تعهد اپراتورها برای پوشش فیبر نوری تا ۱۴۰۴
وبگردی