کد خبر: ۳۴۷۷۸
|
۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ | ۱۰:۳۰

چرا توکن حاکمیتی ارزشمند شد؟

توکن حاکمیتی یکی از ابزار‌های اصلی غیرمتمرکز کردن فعالیت‌های کاربران در بلاک چین است. این توکن‌ها به کاربران امکان تاثیرگذاری در برنامه‌های آتی و متغیر‌های تاثیرگذار بر فعالیت پروژه‌ها را می‌دهند و از تمرکز قدرت در دست یک شخص یا گروه جلوگیری می‌کند. به گزارش خبرنگار «نبض فناوری»

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری»  به طور حتم امروزه واژه توکن و ارز‌های دیجیتال بیشتر مورد استفاده می‌شود به طوری که بعد از طلا و سکه و بورس مردم در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند. در این گزارش سعی می‌کنیم شما را با توکن حاکمیتی آشنا کنیم.

توکن‌های حاکمیتی امسال محبوبیت فوق العاده‌ای پیدا کرده‌اند. با ورود Yield finance، توکن‌های حاکمیتی به بزرگترین بخش اکوسیستم اتریوم تبدیل شده‌اند. حال ممکن است این سوال پیش بیاید که توکن حاکمیتی چیست و چه کاربردی دارد؟ توکن یکی از اصطلاحات معروف در بازار ارز دیجیتال است و به رمز ارز‌های ساخته شده با استفاده از قرارداد هوشمند گفته می‌شود. توکن‌ها را با توجه به استاندارد ساخت و کاربرد می‌توان به انواع مختلف تقسیم‌بندی کرد. «توکن حاکمیتی» (Governance Token) یکی از دسته‌بندی‌های توکن‌های ارز دیجیتال است و به رمز ارز‌هایی گفته می‌شود که حق مشارکت در مدیریت برنامه‌های پروژه را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.

چند سالی است که توسعه‌دهندگان، توکن‌هایی تولید کرده‌اند که کاربران با استفاده از آن‌ها می‌توانند آینده یک پروتکل را تعیین کنند. افرادی که توکن حاکمیتی دارند می‌توانند به پیشنهاد‌هایی که درباره شکل‌گیری یک پروژه مطرح می‌شوند و تصمیم‌های مربوط به ویژگی‌های جدید پروژه، رأی دهند.

همچنین ورود توکن حاکمیتی باعث شده است کاربران به عنوان یک ذینفع مستقیم در سیستم عامل‌های دیفای شناخته شوند. اما اینجا یک مسئله وجود دارد! بسیاری هنوز درک نمی‌کنند که چرا این توکن‌ها مهم هستند. البته انتظار می‌رود که با افزایش محبوبیت دیفای، دانش در مورد توکن‌های حاکمیتی نیز افزایش یابد.
فعالان در این حوزه بر این موضوع باور دارند که امور مالی غیرمتمرکز بسیار پرهیجان است. به همین دلیل، توسعه‌دهندگان پروتکل‌های غیرمتمرکز در تلاش‌اند تا حجم این هیجانات را کاهش دهند و به‌سوی تکامل حرکت کنند. به‌منظور دستیابی به این تکامل، ضروری است که تصمیم‌گیری‌های مربوط به پروتکل‌ها اصلاح شوند.
نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که توکن‌های حاکمیتی تعیین می‌کنند کاربران چقدر با تغییرات پیشنهادی موافق یا مخالف‌اند. کسانی که توکن‌های حاکمیتی دارند می‌توانند درباره تغییرات احتمالی رأی دهند و جالب این است که هر توکن حاکمیتی برابر با یک رأی است. بنابراین، افرادی که توکن‌های حاکمیتی بیشتری داشته باشند، نقش مهم‌تری نیز در فرایند رأی‌گیری ایفا می‌کنند.

توکن حاکمیتی چگونه کار می‌کند؟

اغلب پروژه‌های غیرمتمرکز به‌دلیل وفاداری و فعالیت کاربران در شبکه این توکن‌ها را به آنان پاداش می‌دهند؛ البته امکان خرید این نوع از توکن‌ها نیز وجود دارد. هر کاربر با داشتن توکن‌های حاکمیتی می‌تواند در رأی‌گیری‌ها و توسعه پروژه مشارکت کند.

در اکثر پروژه‌ها، رأی‌گیری‌ها از‌طریق قرارداد‌های هوشمند انجام و نتایج به‌طورخودکار اجرا می‌شود. استفاده از قرارداد‌های هوشمند باعث می‌شود تا دست‌کاری و تغییر رأی‌ها امکان‌پذیر نباشد و سازمان‌های غیرمتمرکز می‌توانند از صحت آراء و رأی‌گیری مطمئن شوند.

رأی‌گیری‌ها در بخشی به نام حاکمیت (Governance) انجام می‌شود و در آن پیشنهاد‌های ارائه‌شده توسعه‌دهندگان یا جامعه مشاهده‌شدنی است. در حاکمیت تمام کاربران می‌توانند با اتصال کیف پول و داشتن توکن‌های حاکمیتی پروژه، به اجرا شدن یا نشدن پیشنهاد‌ها رأی دهند.
درنهایت و پس از پایان رأی‌گیری، پیشنهادی تأیید و اجرایی می‌شود که اکثر جامعه به آن رأی مثبت داده‌اند. توکن‌های حاکمیتی در فرایند رأی‌گیری از بین نمی‌روند و افراد مالکیت خود را بر این توکن‌ها حفظ می‌کنند.

مزایای توکن حاکمیتی چیست؟

توکن حاکمیتی یکی از ابزار‌های اصلی غیرمتمرکز کردن فعالیت‌های کاربران در بلاک چین است. این توکن‌ها به کاربران امکان تاثیرگذاری در برنامه‌های آتی و متغیر‌های تاثیرگذار بر فعالیت پروژه‌ها را می‌دهند و از تمرکز قدرت در دست یک شخص یا گروه جلوگیری می‌کند. از جمله مهم‌ترین مزیت‌های وجود توکن حاکمیتی در پروژه‌های کریپتوکارنسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
توکن حاکمیتی مدیریت برنامه‌ها و فعالیت‌های پروژه‌های ارز دیجیتال را غیرمتمرکز می‌کند.
کاربران از سراسر دنیا می‌توانند با داشتن توکن‌های حاکمیتی در سازمان‌های فناوری محور سرمایه‌گذاری و فعالیت کنند.
توکن حاکمیتی می‌تواند برای انجام بسیاری از فعالیت‌های دنیای واقعی مثل فعالیت‌های خیریه، فعالیت‌های مالی و فعالیت‌های سرمایه‌گذاری مفید باشد.

معایب توکن حاکمیتی چیست؟

توکن‌های حاکمیتی علی‌رغم مزایایی که دارند، از معایبی رنج می‌برند که این معایب در سایر انواع توکن‌های ارز دیجیتال وجود ندارد. از جمله مهم‌ترین این معایب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
غیرمتمرکز کردن فعالیت‌های سرمایه‌گذاری با استفاده از Governance Token باعث می‌شود که انجام بسیاری از فعالیت‌های ساده در پروژه وقت و هزینه زیادی از سازمان بگیرد.
بررسی ارزش توکن حاکمیتی یک پروژه برای سرمایه‌گذاری بسیار سخت است، زیرا توکن‌های حاکمیتی معمولا کاربرد خاصی از نظر ایجاد ارزش مالی ندارند و ارش آن‌ها بیشتر از جهت اثرگذاری بر فرآیند‌های آتی پروژه است.

آماده کردن قرارداد‌های هوشمند مربوط به پروژه‌های دائو که با توکن حاکمیتی کار می‌کنند کاری پیچیده و نیازمند دقت بالا است. وجود یک اشباه در کد قرارداد‌های هوشمند این نوع پروژه‌ها امنیت ارز دیجیتال را تهدید می‌کند و ممکن است باعث هک پروژه و از دست رفتن ارزش توکن حاکمیتی شود.
مشکلات قانونی در ارتباط با توکن‌های جاکمیتی وجود دارد که منشا آن عدم توانایی دولت‌ها در کنترل فعالیت‌های این پروژه‌ها است.

پروتکل‌های حاکمیتی به پروژه‌های دیفای در دستیابی به پتانسیل واقعی خود کمک می‌کنند. این توکن‌ها همچنین باعث می‌شوند دیفای به غیرمتمرکز بودن واقعی دست یابد. زیرا بدون اینکه کاربران کنترل پروژه دیفای را در دست بگیرند، هرگز واقعاً غیرمتمرکز نیست. از این رو، توکن‌های حاکمیتی گامی بزرگ در جهت دستیابی به تمرکززدایی واقعی است.

توکن حاکمیتی می‌توانند به طور کلی دنیای کریپتو را به سمت آنچه باید باشد یعنی به صورت کاملا غیرمتمرکز و بدون دخالت شخصی یا دولتی در آن، سوق دهد. با اینکه توکن‌های حاکمیتی یکی از جدیدترین بحث‌های دنیای رمزارز‌ها است، اما در همین مدت کوتاه هم توانسته‌اند اثرات بسیار زیادی بگذارند. اگر شما نیز تا کنون از توکن‌های حاکمیتی استفاده کرده‌اید، می‌توانید نظرات خود را با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.

ارسال نظرات