کد خبر: ۲۲۵۱۱
|
۱۲ آبان ۱۴۰۰ | ۱۶:۰۰

هوش مصنوعی چه خطراتی برای کشورها دارد؟

کارشناس فناوری با بیان اینکه هوش مصنوعی با پیشرفت خود خطراتی احتمالی را نیز به دنبال دارد، گفت: این خطرات تمام جنبه‌های زندگی روزمره افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهند؛ از حریم خصوصی و امنیت سیاسی گرفته تا اتوماسیون شغل‌ها. اولین گام در کاهش خطرات هوش مصنوعی این است که این فناوری در چه موقعیت‌هایی استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» طی روز‌های اخیر تکنولوژی نوین در چرخه صنعت و توسعه کشور‌های ورود پیدا کرده است به طوریکه با ورود به این عرصه تحولات چشمگیری در بخش‌های کلیدی رخ داده است.

یکی از این فناوری‌های که مورد توجه قرار گرفته بکار هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف است که باعث ایحاد تحولات گسترده شده است. در این میان ایران نیز از قافله استفاده از تکنولوژی‌های بکر عقب نمانده است و توانسته در این زمینه دستاورد‌های قابل توجهی را از خود به جا بگذارد.

فناوری هوش مصنوعی به مجموعه‌ای از ماشین‌ها و سیستم‌های کامپیوتری گفته می‌شود که می‌توانند فرآیند‌های هوش طبیعی انسانی را شبیه سازی کنند.

امروزه می‌توان ردپای هوش مصنوعی، ربات‌ها و علوم شناختی را که بخش زیادی از آن‌ها بر پایه علوم رایانه شکل گرفته‌اند در زندگی روزمره انسان‌ها و علوم مختلف دید و آینده‌ای را متصور شد که موضوعاتی از جمله پزشکی، نرم افزارها، پیش‌بینی وضع هوا، کاربرد ربات‌ها و حتی علوم انسانی متأثر از این علوم جدید باشند.

براساس گزارش‌های حاصله جایگاه ایران در میان رقبای مطرح در سند چشم انداز ۱۴۰۴ در منطقه از حیث تولید علم در حوزه هوش مصنوعی ممتاز است و کشورمان با ۴ هزار و ۵۴۲ مقاله علمی، قبل از ترکیه، رژیم صهیونیستی، عربستان و مصر در رده اول منطقه قرار دارد با این حال، اما وضعیت ایران در زمینه کاربرد‌های هوش مصنوعی قابل توجه نیست و رتبه ۷۵ در میان کشور‌های دنیا به کشورمان اختصاص دارد.

در همین راستا شاهین عابدینی کارشناس فناوری در گفتگو با خبرنگار «نبض فناوری» با اشاره به اینکه هوش مصنوعی با پیشرفت خود، این امکان را دارد که بسیاری از جنبه‌های زندگی را به طور شگفت‌انگیزی بهبود ببخشد، اما از طرف دیگر نباید خطرات احتمالی آن را نادیده گرفت، گفت: این فناوری روزبه‌روز پیچیده‌تر می‌شود و همین پیشرفت می‌تواند منجر به بروز خطرات مختلفی از جمله موارد ساده (اختلال در کار) تا خطرات فاجعه‌بار شود.

وی تصریح کرد: طی چند سال گذشته موضوع هوش مصنوعی در کشور ما همانند سایر کشور‌ها مورد توجه قرار گرفته است تا جاییکه در برخی از حوزه‌ها نیز پیشتاز بوده است. در همین راستا ایجاد مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی می‌تواند آغازگر بسیاری از برنامه‌های مدنظر و پژوهش‌های اولیه در این زمینه باشد.
عابدینی با بیان اینکه هوش مصنوعی علاوه بر مزایا دارای مشکلاتی است، گفت: یکی از این چالش‌ها ایجاد افزایش نگرانی امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی است که بایستی تدابیر پیش‌گیری در این خصوص صورت گیرد.

این کارشناس خاطرنشان کرد: با پیشرفت هوش مصنوعی، کاربرد‌های آن هم بیشتر می‌شود. اما متأسفانه یک تکنولوژی جدید قدرتمند همواره در معرض خطر سوءاستفاده قرار دارد. این خطرات تمام جنبه‌های زندگی روزمره افرادا را تحت تأثیر قرار می‌دهند؛ از حریم خصوصی و امنیت سیاسی گرفته تا اتوماسیون شغل‌ها. اولین گام در کاهش خطرات هوش مصنوعی این است که تصمیم بگیریم این فناوری در چه موقعیت‌هایی استفاده شود و در چه شرایطی از استفاده از آن اجتناب کنیم.

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 28 اسفند 1403 پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین
برای پیروی از قوانین ترکیه؛ «تردز» در ترکیه تعطیل شد
رئیس کل دادگستری استان تهران اعلام کرد رای پرونده رمزارز جعلی «کینگ‌مانی» صادر شد
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 27 فروردین 1403 ریزش بیت‌کوین ادامه دارد؟
وبگردی