کد خبر: ۲۲۶۵۴
|
۱۷ آبان ۱۴۰۰ | ۱۶:۰۰
در گفتگو با نبض فناوری مطرح شد؛

قوی‌تر شدن فضای سایبری منوط به توسعه دانش| شناسایی تهدیدها الزامی است

کارشناس فضای مجازی گفت: در راهبرد سایبری کارآمد باید بر تحقیق و تفحص سایبری تمرکز کرد و با سرمایه‌گذاری گسترده در تمامی‌حوزه‌ها و بخش‌هایی که می‌توانند به گسترش دانش سایبری کمک کنند، ظرفیت علمی‌سایبری کشور را گسترش داد.

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» یکی از مباحثی که امروزه مورد توجه قرار گرفته موضوع حملات سایبری و راهکار‌های مبارزه با آن است چرا که امروزه حملات سایبری امنیت اقتصادی و سیاسی کشور‌ها را تحت تاثیر قرار داده است به گونه‌ای کشور برای مقابله مدام دنبال راه حل هستند در حالیکه با وجود این مهم هنوز نتوانستند راهکار مناسبی را برای این موضوع پیدا کنند.

باید یادآور شد که به واسطه رشد علم و تکنولوژی و به تبع آن فناوری اطلاعات و ارتباطات و ایجاد فضای سایبری و نفوذ هرچه بیشتر آن درجوامع و ملت ها، مسائل مربوط به این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار شد به گونه‌ای که مقابله با تهدیدات سایبری برابر است با حفاظت از هویت مادی و معنوی اطلاعات در حوزه‌های مختلف سیاسی، نظامی، اقتصادی و ... که در چارچوب مرز‌های فیزیکی نمی‌گنجد.

محمدرضا قلی زاده کارشناس فضای مجازی، در گفتگو با خبرنگار« نبض فناوری» در خصوص حملات و تهدیدات سایبری گفت: به طور حتم در زمان وقوع تهدیدات سایبری، دو فعالیت انجام می‌شود، نخست اینکه تهدید باید به سرعت شناسایی شود و در گام بعدی باید امور مربوط به مبارزه و رسیدگی قرار گیرد تا خدماتی برای شناسایی تهدیدات قبل از وقوع ارائه شود.

وی تصریح کرد: همچنین رسیدگی به رخداد‌ها پس از وقوع برای جلوگیری از گسترش میزان آلودگی و سرقت اطلاعات نیز یکی دیگر از خدماتی که بایستی مورد توجه قرار گیرد.

این کارشناس افزود:کشور‌ها برای مقابله با تهدیدات رو به گسترش سایبری و همچنین کسب فرصت‌های گسترده و جلوگیری از عقب‌ماندگی سایبری، نیازمند راهبرد سایبری جامع و کارآمدی مطابق با ماهیت خاص و پویای فضای سایبر هستند. بدین‌منظور کشور‌های توسعه‌یافته سایبری طی چند سال گذشته حداقل یک یا چند راهبرد سایبری داشته‌اند.

قلی‌زاده اضافه کرد: در راهبرد سایبری کارآمد باید بر تحقیق و تفحص سایبری تمرکز کرد و با سرمایه‌گذاری گسترده در تمامی‌حوزه‌ها و بخش‌هایی که می‌توانند به گسترش دانش سایبری کمک کنند، ظرفیت علمی‌سایبری کشور را گسترش داد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین راهبرد‌ها برای قوی شدن در فضای سایبری، توسعه دانش سایبری است به همین دلیل، سال‌هاست بین کشور‌ها رقابت بسیار گسترده‌ای در حوزه دانش و قدرت سایبری وجود دارد؛ چون آنان به خوبی می‌دانند که آنچه در آینده سلسله مراتب قدرت جهانی را شکل خواهد داد، قدرت سایبری برآمده از دانش سایبری است.

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
پیش از برگزاری انتخابات؛ ایکس در هندوستان دردسر درست کرد
وبگردی