کد خبر: ۲۲۶۹۷
|
۱۹ آبان ۱۴۰۰ | ۱۲:۰۰

آیا شبکه ملی اطلاعات همسو با تحولات جهانی است؟

کارشناس فضای مجازی گفت: در حال حاضر اکثر کشور‌های جهان برای در امان ماندن از این حملات سایبری زیرساخت‌های امنیتی خود را توسعه دادند این در حالیست که در کشور ما روند توسعه این شبکه همسو با کشور‌های جهانی نبوده و به کندی انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» حمله سایبری به نوعی نبرد مجازی در جوامع امروزی شناخته شده است و هدف از این نوع جنگ ممکن است تخریب سیستم‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی و زیرساخت‌های مهم و حیاتی یک کشور باشد. متاسفانه اکثر کشور‌ها برای دستیبابی به اطلاعات و نیز فشار اقتصادی به برخی از کشور‌های دست به چنین حملاتی می‌زنند تا آن‌ها را در فشار بگذارند. در همین رابطه برای برون رفت از این موانع و مشکلات بایستی زیرساخت‌های امنتی مورد توجه مسئولان قرار بگیرد چرا که آسیب چنین حملاتی قابل جبران نخواهد بود. نمونه بارز آن حملات سایبری به جایگاه‌های سوخت کشور بود که علاوه بر تحمیل فشار به مردم از نظر اقتصادی هزینه جبران ناپذیری را برای دولت ایجاد کرد.

در همین راستا علی زراعتی کارشناس فضای مجازی، در گفتگو با خبرنگار «نبض فناوری» با بیان اینکه یکی از مهمترین راه‌های مقابله با جنگ سایبری و در امان ماندن تأسیسات زیربنایی کشور، تکمیل شبکه ملی اطلاعات است، اظهار کرد: در حال حاضر اکثر کشور‌های جهان برای در امان ماندن از این حملات سایبری زیرساخت‌های امنیتی خود را توسعه دادند این در حالیست که در کشور ما روند توسعه این شبکه همسو با کشور‌های جهانی نبوده و به کندی انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: برای پیشرفت و به‌روز شدن شبکه ملی اطلاعات بر اساس آنچه در تحولات جهانی شکل می‌گیرد باید بخش خصوصی به صورت جدی در این حوزه ورود پیدا کند. همچنین در دولت یازدهم و دوازدهم اعتقادی بر راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات نبوده و راه‌اندازی این شبکه کاملا به تعویق افتاده است و هر بار سر مسئله‌ای مانند پیام‌رسان‌ها، واتس‌آپ، اینستاگرام و تلگرام کشور را دچار آشوب و فتنه‌های سیاسی امنیتی و اقتصادی کردند.

زراعتی خاطرنشان کرد: همه کشور‌های دنیا تمام زیرساخت‌های حیاتی خود را بر روی یک شبکه امن داخلی قرار می‌دهند و حتی در این دنیای رسانه‌ای شده، اتحادیه اروپا شبکه اروپایی را که معادل همین شبکه ملی اطلاعاتی است و ما باید در داخل کشور راه بیندازیم، ایجاد کرده است.

کارشناس فضای مجازی گفت: نکته قابل توجه این است که شبکه ملی اطلاعات تنها توسعه زیرساخت اطلاعاتی و ارتباطی نیست؛ بلکه بایستی در دولایه خدماتی و محتوایی نیز تلاش‌هایی صورت گیرد.

ارسال نظرات
قبل از کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل این ماه یک رویداد مجازی برگزار می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 5 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده شد
درباره عدم مسدودسازی برخی اکانت‌ها؛ دادگاه برزیلی ایکس را بازخواست می‌کند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 3 اردیبهشت 1403 کارمزد بیت‌کوین صعودی یا نزولی است؟
وبگردی