این ترفند باعث شده تا تعویض باتری آیفون ۱۶ آسانتر از گذشته شود
به گزارش «نبض فناوری» به نقل از دیجیاتو،اپل همواره مورد انتقادات فراوانی پیرامون تعمیرپذیری محصولات خود بوده؛ اما بهنظر میرسد این شرکت در آیفون جدید بهدنبال تغییر این رویه است. گزارشهای جدید ادعا دارند که تعویض باتری آیفون ۱۶ نسبت به نسلهای قبلی آسانتر شده و نمره بهتر تعمیرپذیری را برای محصولات این سری بههمراه داشته است.
تعویض باتری آیفون ۱۶ چه تفاوتی با گذشته دارد؟
محصولات سری آیفون ۱۵ نتوانسته بودند نمره چندان مناسبی را در زمینه تعمیرپذیری دریافت کنند و همین موضوع مشکلاتی را از سوی نهادهای قانونی از جمله اتحادیه اروپا برای اپل ایجاد کرده بود. در نهایت ظاهراً فشارها کارساز بوده است و اپل فرایند تعویض باتری در آیفون ۱۶ را آسانتر از قبل کرده است. تغییر ایجاد شده در آیفونهای جدید مربوط به چسب نگهدارنده باتری است که برخلاف گذشته، به آسانی و تنها با اعمال ولتاژ بسیار اندکی، جدا میشود.
تعویض باتری یکی از رایجترین تعمیراتی است که کاربران گوشیهای هوشمند امروزی، نیازمند آن میشوند. استفاده از چسب یکی از راهکارهایی بوده است که اغلب شرکتها در پیشگرفتهاند؛ اما با چالشهای فراوانی مواجه بوده است. راهکار جدید اپل در همین راستا توسعه یافته و از نوع خاصی چسب استفاده میکند که احتیاجی به حرارت ندارد؛ بلکه با یک جریان ۹ ولت میتوان اقدام به شلکردن آن کرد. شایانذکر است که این نوع چسب تنها در آیفون ۱۶ معمولی و پلاس مورد استفاده قرار گرفته است و خبری از آن در نسخههای پرو و پرومکس نیست. اپل هنوز دلیلی را برای عدم استفاده از چسب حساس به جریان الکتریکی در نسخههای گرانقیمت آیفون عنوان نکردهاست.
البته آسانتر کردن فرایند تعویض باتری، تنها راهکاری نبوده است که اپل بهمنظور افزایش امتیاز تعمیرپذیری در سری آیفون ۱۶ استفاده کرده است؛ بلکه طراحی کلی دستگاهها هم با تغییر همراه بوده تا دفع حرارت، راحتتر از گذشته انجام بگیرد و دمای گوشی کمتر بالا برود. همچنین میتوان اقدام به تعویض دوربین TrueDepth در بین دستگاههای مختلف کرد؛ اقدامی که با سیاستهای قبلی اپل کاملاً در تضاد است و بیانگر چرخش محسوسی است. در نهایت فرایند تعویض قطعات نسبت به گذشته آسانتر شده است و دیگر نیازی به استفاده مستقیم از خدمات اپل وجود ندارد.
سازندگان گوشیهای هوشمند در سالهای اخیر بهدنبال بهبود رتبه تعمیرپذیری محصولات خود بودهاند و بهنظر میرسد که جنبش ایجاد شده از سوی شرکتهایی مثل Fairphone با استقبال صنعت موبایل همراه بوده است. برای مثال میتوان اشاره کرد که سامسونگ هم بهدنبال بهتر کردن خدمات به مشتریان خود جهت تعمیر محصولات در سراسر جهان بوده است و گوشی تازهوارد پیکسل فولد ۹ هم توانسته امتیاز تعمیرپذیری نسبتاً مناسبی را برای یک محصول تاشو دریافت کند. ناگفته نماند که اپل هزینه تعویض باتری آیفون ۱۶ پرو و پرو مکس را افزایش داده است و دارندگان این محصولات اکنون باید مبلغ ۱۱۹ دلار را برای نصب باتری جدید روی دستگاه خود، هزینه کنند.