کد خبر: ۲۲۵۱۴
|
۱۳ آبان ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۰

بهترین استیبل کوین‌های موجود در بازار کریپتو را بشناسید

استیبل کوین‌ها (Stablecoins)، ارز‌های دیجیتال باثبات یا ارز‌های دیجیتال با قیمت ثابت، یکی از نوآوری‌های جالب دنیای ارز‌های دیجیتال هستند.

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» یکی از بروزترین بازار‌هایی که امروزه می‌شود روی آن سرمایه‌گذاری کرد بحث ارز‌های دیجیتال است که سرمایه‌گذاران زیادی با کسب اطلاع و دانش کافی وارد این حوزه می‌شوند تا از این طریق درآمدزایی کنند.

در این گزارش سعی می‌شود یکی دیگر از ارز‌های دیجیتال که امروز ه طرفداران زیادی را به خود جلب کرده معرفی کنیم.

معنی استیبل کوین‌ها از نام خودشان گرفته شده است، استیبل کوین به معنی ثابت بودن ارزش رمزارز است؛ استیبل کوین‌ها برخلاف دیگر ارز‌های بازار‌های مالی کریپتوکارنسی ارزشی ثابت دارند و در بدترین حالت ممکن شاید هزارم درصد به علت حجم خرید و فروش رمزارز مورد نظر بالا و پایین شوند؛ بنابراین استیبل کوین، ارز دیجیتالی است که ادعا می‌کند دارای پشتوانه‌ی ارز فیات است. برخلاف رمزارز‌هایی مانند بیت کوین که نوسان قیمت دارد، قیمت استیبل کوین ثابت است.

استیبل کوین‌ها (Stablecoins)، ارز‌های دیجیتال باثبات یا ارز‌های دیجیتال با قیمت ثابت، یکی از نوآوری‌های جالب دنیای ارز‌های دیجیتال هستند.

استیبل کوین‌ها دنیای رمزارز و ارز رایج روزمره را به هم متصل می‌کنند، زیرا قیمت آن‌ها به یک دارایی ذخیره، مانند دلار آمریکا یا طلا متصل می‌شود. این امر به طور چشمگیری نوسانات را در مقایسه با چیزی مانند بیت‌کوین کاهش می‌دهد و منجر به نوعی پول دیجیتال می‌شود که برای هر چیزی از تجارت روزمره گرفته تا انتقال و مبادلات، مناسب‌تر است.

استیبل کوین‌های با پشتوانه کریپتو

استیبل کوین‌های با پشتوانه کریپتو اندکی با ارز‌های نوع اول متفاوت‌اند. این ارز‌ها با ارز‌های دیجیتال دیگر پشتیبانی می‌شوند. اما آیا هر ارزی می‌تواند به عنوان پشتیبان انتخاب شود؟ پاسخ منفی است. ارز‌های پشتیبان استیبل کوین‌ها باید دو ویژگی داشته باشند. اول اینکه ارزش آن‌ها باید چندبرابر ارز هدف باشد. به عنوان مثال بیت کوین می‌تواند به عنوان پشتوانه این مدل استیبل کوین مورد استفاده قرار گیرد. دلیل این امر نیز جلوگیری از تأثیر نوسانات بر قیمت استیبل کوین است.

استیبل کوین‌های بدون پشتوانه

در تعریف استیبل کوین گفتیم که برخی از آن‌ها برای ثابت نگهداری قیمت از یک الگوی خاص پیروی می‌کنند. هر ارز باثباتی می‌تواند در فهرست بهترین استیبل کوین‌ها قرار بگیرد و ارز‌های بدون پشتوانه نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به عنوان مثال برخی از قرارداد‌های هوشمند می‌توانند به عنوان پشتوانه برای این ارز‌ها انتخاب شوند. البته این قرارداد‌ها باید مبتنی بر یک پلتفرم غیر متمرکز باشند که قبول شوند. رابرت سامس (Robert Sams) مبدع و مبتکر این نوع ارز‌ها است. وی در سال ۲۰۱۴ با انتشار وایت پیپر ارز فدرال رزرو یا fedcoin پایه‌گذاری این ارز‌ها را آغاز کرد.

تتر (Tether)

ارز دیجیتال تتر (USDT) را می‌توان مشهورترین و تقریباً کاربردی‌ترین استیبل کوین در دنیای رمزارز‌ها دانست. پشتوانه این ارز دلار امریکا است و نسبت آن نیز ۱:۱ است. تقریباً می‌توان گفت بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی و خارجی، تتر را در لیست ارز‌های قابل خرید و فروش خود قرار داده اند.

یو اس دی کوین (USD Coin)

یواس‌دی سی (USDC) یکی از استیبل کوین‌هایی است که پشتوانه آن صرافی بزرگ Coinbase است.

پکسوس (Paxos Standard)

در سال ۲۰۱۸ شایعه‌ای در بین کاربران ارز‌های دیجیتال به وجود آمد که بر اساس آن تتر هیچ پشتوانه‌ای نداشت. در این هنگام تتر از حساب خود در بانکی در باهاماس به مبلغ ۱.۸ میلیارد دلار رونمایی کرد، اما نتوانست از تولد پکسوس استاندارد (PAX) جلوگیری کند. پکسوس نیز مانند تتر با نسبت ۱:۱ با دلار آمریکا پشتیبانی می‌شود.

بایننس یو اس دی (Binance USD)

وقتی صرافی کوین بیس، از یک استیبل کوین پشتیبانی می‌کند، چرا صرافی بایننس اقدام به پشتیبانی از یکی از بهترین استیبل کوین‌های موجود در بازار کریپتو نکند؟ صرافی Binance نیز یک استیبل کوین با پشتوانه دلار آمریکا و با نسبت ۱:۱ منتشر کرده است که بایننس یواس‌دی (BUSD) نام دارد.

ترو یو اس دی (TrueUSD)

بی‌انصافی است که در میان فهرست بهترین استیبل کوین ها، نامی از TUSD نبریم. ترو یواس‌دی به صورت ۱۰۰ درصدی از پشتیبانی دلار برخوردار است. اما این بهترین ویژگی آن نیست. ترو یواس دی کارمزد انتقال کمتری نسبت به ارز‌های فیات دارد و در مقابل نرخ بهره بالاتری در مقایسه با آن‌ها دارد. همچنین تبدیل آن به ارز فیات سرعت قابل قبولی دارد.

همان‌طور که گفتیم، تتر فقط یکی از استیبل کوین‌ها است؛ بنابراین هر ارز با قیمت ثابت می‌تواند نماینده یکی از انواع استیبل کوین‌ها باشد.

استیبل کوین‌های با پشتوانه ارز‌های فیات

مدیریت اکثر این نوع ارز‌ها به صورت متمرکز است. پشتیبان تتر و ارز‌های مشابه، ارز‌های فیاتی مانند یوان چین، یورو و دلار آمریکا است. ارزش‌گذاری تتر به صورت ۱:۱ صورت می‌پذیرد. به معنی دیگر قیمت تتر همیشه برابر با یک دلار است.

استیبل کوین‌های با پشتوانه کالا

برخی از بهترین استیبل کوین‌ها از طریق کالا‌های سخت مانند املاک و طلا و حتی برخی از فلزات گران بهای دیگر پشتیبانی می‌شوند. گفتنی است که متداول‌ترین وثیقه در زمینه استیبل کوین‌ها با پشتوانه کالا، طلا است. این نوع پشتوانه، برخی شبهات پیرامون بیت کوین و حتی ارز‌های فیات را قوت بخشیده است.

هدف از طراحی استیبل کوین

استیبل کوین‌ها برای مقابله با نوسانات ذاتی کریپتوکارنسی‌ها به بازار ارائه شدند. برخلاف دیگر ارز‌های دیجیتال که قیمت پایداری ندارند و ممکن است در این میان معامله‌گرانی نیز از این نوسان قیمت سود ببرند، استیبل کوین‌ها در برابر نوسان شدید قیمت ارز دیجیتال از سرمایه‌گذاران محافظت می‌کنند.

محبوبترین استیبل کوین کدام است؟

محبوب‌ترین استیبل کوین، تتر است. این رمزارز با داشتن جایگاه پنجم در میان رمزارز‌ها قرار دادرد. این رمزارز به دلیل نداشتن شفافیت در انتشار ذخایر پشتوانه خود همواره مورد انتقاد قرار گرفته؛ اما تاکنون جایگاه خود را در صدر فهرست برترین استیبل کوین‌ها حفظ کرده است.

در بین همه انواع استیبل کوین‌ها، استیبل کوین‌های الگوریتمی تنها نوع غیرمتمرکز هستند که بدون نیاز به هیچ پشتوانه‌ای و تنها با تکیه بر الگوریتم‌های خاص خود کار می‌کنند. با این حال که محبوبیت این استیبل کوین‌ها هنوز به‌اندازه انواع متمرکزی مانند تتر نیست، اما با گذر زمان و افزایش محبوبیت آن‌ها در بین افراد جامعه، می‌توان مشکل متمرکزبودن را هم حل کرد و از استیبل کوین‌هایی استفاده کرد که در عین حفظ ثبات قیمت، اصل تمرکززدایی را هم رعایت می‌کنند.

ارسال نظرات
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۲۹ درصدی «توسن» در دوره یکماهه اسفند ۱۴۰۲
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 29 فروردین 1403 صعود اندک بیت‌کوین
پیش از برگزاری انتخابات؛ ایکس در هندوستان دردسر درست کرد
وبگردی