کد خبر: ۲۳۸۷۹
|
۲۹ آذر ۱۴۰۰ | ۰۷:۳۰
نبض فناوری گزارش می‌دهد؛

آیا وعده وزیرارتباطات در رابطه با افزایش سرعت اینترنت محقق خواهد شد؟

متاسفانه طی سال‌های اخیر موضوع کندی سرعت اینترنت از سوی مسئولان کشور جدی گرفته نمی‌شد و مدام مسئولان دولت‌های قبلی وعده‌های سرخرمن می‌دادند؛ حال وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در یک نشست خبری؛ خبر از افزایش سرعت اینترنت در کشور داده است حال باید دید که این وعده تا چه اندازه عملیاتی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» طی سال‌های اخیر یکی از موضوعاتی که فعالان کسب وکار‌های مجازی و اینترنتی از آن رنج می‌برند بحث سرعت کم اینترنت بود تا جاییکه آن‌ها معتقدند که با اعمال محدودیت‌های اینترنتی در کشور، دانلود فیلم و فایل‌های مالتی مدیا با مشکلات گوناگونی روبه‌رو شده است؛ بنابراین کندی سرعت اینترنت همیشه از سوی آن‌ها مطرح می‌شد؛ اما متاسفانه این موضوع از سوی مسئولان کشور جدی گرفته نمی‌شد و مدام مسئولان دولت‌های قبلی وعده‌های سرخرمن می‌دادند. حال وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در یک نشست خبری خبر از افزایش سرعت اینترنت در کشور داده است حال باید دید که این وعده تا چه اندازه عملیاتی خواهد شد.

طبق گفته وزیر ارتباطات توسعه زیرساخت‌های ارتباطی مسئله‌ای است که در هشت سال و حداقل در چهار سال اخیر کاری صورت نگرفته است، طبیعی است که حل آن نیاز به زمان دارد و کار یکی دو هفته‌ای نیست. حتی وی پیش از این علت کندی اینترنت را وجود تحریم‌ها بیان و اعلام کرده بود که این تحریم‌ها به اپراتور‌ها اجازه نداده تجهیزات خود را سریع‌تر وارد کنند و پهنای باند شبکه خود را توسعه دهند.

حال عیسی زارع‌پور در یک نشست خبری تأکید کرده است که ظرفیت شبکه ارتباطی کشور چهار لایه دارد که شامل دسترسی از منزل تا مرکز مخابرات، شبکه داخل شهر، استانی و گیت‌وی بین‌المللی می‌شود. بخش زیادی از این لایه‌ها در اختیار اپراتور‌های مختلف است و تنها شبکه زیرساخت در اختیار وزارت ارتباطات است که در این بخش مشکلی نداریم. در حال حاضر شبکه زیرساخت ظرفیت ۳۴ ترابیت‌برثانیه است و بنا داریم تا پایان سال آینده ۷۰ درصد ظرفیت فعلی، یعنی ۲۰ ترابیت دیگر به آن اضافه کنیم.

امیدواریم با واگذاری فرکانس‌های ۲۳۰۰ و ۲۴۰۰ به اپراتور‌ها و فعال شدن این ظرفیت فرکانسی شاهد افزایش سرعت و کیفیت اینترنت باشیم البته مشکلاتی اپراتور‌ها برای نصب آنتن‌های BTS با شهرداری‌ها و موانعی برای تامین تجهیزات دارند که آن‌ها را پیگیری می‌کنیم. در عین حال یکی از ماموریت‌هایی که به رگولاتوری داده‌ایم فراهم کردن زیرساخت‌ها برای استفاده از فناوری‌های جدید مانند ۵ G است که در این زمینه باید قوانین و مقررات تهیه شود.

بسیاری از کارشناسان براین باورند رونق فضای کسب وکار‌های اینترنتی به اراده فناوری نوین و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی بستگی دارد تا از این طریق توسعه شبکه ارتباطی و اینترنت شتاب بیشتری به خود بگیرد. به همین منظور یکی از وعده‌های دولت سیزدهم تسهیل در کسب و کار‌های اینترنتی و افزایش سرعت اینترنت بود به نوعی که رئیس جمهور وعده اینترنت رایگان برای اقشار ضعیف و با سرعت بالا را داده بود که گیمر‌ها هم از آن لذت ببرند. وزیر ارتباطات هم یکی از برنامه هایش را رساندن فیبر نوری به تک تک خانه‌های مردم، اجرای پروژه فیبر در منزل و سرعت‌های چند گیگی اینترنت اعلام کرده بود، اما حالا اینترنت روز‌های خوبی را پشت سر نمی‌گذارد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده هم اکنون بیش از ۳۲ هزار کسب وکار اینترنتی در ایران فعال هستند که بخش بزرگی از آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند و کندی یا قطع اینترنت، مشکلات زیادی را برای آن‌ها فراهم می‌کند که نیاز است هر چه زودتر مشکل برطرف شود.

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 28 اسفند 1403 پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین
برای پیروی از قوانین ترکیه؛ «تردز» در ترکیه تعطیل شد
رئیس کل دادگستری استان تهران اعلام کرد رای پرونده رمزارز جعلی «کینگ‌مانی» صادر شد
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 27 فروردین 1403 ریزش بیت‌کوین ادامه دارد؟
وبگردی