پیوند کبد خوک به یک بیمار مرگ مغزی
به گزارش «نبض فناوری»، امروزه پیوند اعضا فضای بیشتری دارد و دانشمندان در حال کشف راههای جدیدی برای آسانتر کردن آن هستند. این راههای جدید ممکن است به بهبود پیوند اعضا کمک کنند.
آیای اعلام کرد، اکنون دانشمندان چینی اولین پیوند موفقیتآمیز کبد اصلاحشده ژنی خوک را به یک گیرنده انسانی انجام دادند.
این روش یک هدف دارد و آن کاهش مشکل کمبود پیوند اعضا است. در برهه حساس کنونی معمولا لیستهای پایان ناپذیری از افراد داریم که به اهداکننده نیاز دارند. دانشگاه پزشکی نیروی هوایی در چین این روش را انجام داد که شامل پیوند کبد از خوکی بود که برای از بین بردن چندین ژن مرتبط با رد عضو، اصلاح ژنتیکی شده بود.
دانشگاه پزشکی نیروی هوایی اعلام کرده که بیمار ۹۶ ساعت پس از جراحی هیچ نشانهای از رد عضو نشان نداده است.
مفهوم این تحقیق گسترده است. در حال حاضر، بیماری کبد سالانه باعث مرگ بیش از دو میلیون نفر میشود. تنها در چین، جایی که این تحقیق انجام شده است، سالانه بیش از ۵۰۰ هزار نفر با نارسایی کبدی مواجه میشوند.
این موضوع اغلب منجر به مرگ و میر به دلیل کمبود اعضای موجود برای پیوند میشود. پیوندهای سنتی کبد انسان توسط اهداکنندگان اندکی انجام میشود.
پیشرفت قابل توجهی در پیوند بیگانه
بیگانه پیوندی(Xenotransplantation) با استفاده از اندامهای خوک اصلاحشده ژنتیکی، جایگزین امیدوارکنندهای برای اهدای عضو معمولی است.
محققان از خوکهای اصلاحشده ژنتیکی برای کاهش خطر رد عضو و افزایش تعداد اندامهای اهدایی استفاده میکنند. به این ترتیب، راهی برای درمان بیماریهای کبدی و نجات جان افراد بیشماری وجود دارد.
با این حال، پذیرش گسترده پیوند بیگانه برخی از چالشها را به همراه دارد. یکی از آنها نگرانیهایی در مورد ملاحظات اخلاقی و محدودیتهای فنی است. در حالی که اندامهای خوک دارای پتانسیل زیادی به عنوان جایگزین برای اندامهای انسان هستند، اما هنوز از نظر ساختار و عملکرد بسیار پیچیدهاند.
این توانایی محققان را برای جایگزینی کامل اندامها محدود میکند. بنابراین، آنها روشهای جراحی ابتکاری مانند پیوند کمکی را برای افزایش سازگاری و اطمینان از عملکرد بهینه اندام در بدن گیرنده ایجاد کردند.
جراحان یکی از رگهای بزرگ در کبد بیمار را بریدند. پس از آن، جراحان پس از خارج کردن کبد از خوک اهداکننده، آن را به دو انتهای رگ متصل کردند. این گروه این روش را برای پیوند کبد و اطمینان از جریان خوب خون و صفرا در کبد پیش گرفتند.
با این حال، نگرانیها شامل پیامدهای اخلاقی پرورش حیوانات برای اهدای عضو و انتقال بالقوه عوامل بیماریزا از حیوانات به انسان است. این موضوع را میتوان با ملاحظات و مقررات دقیقتر در پیگیری پیوند بیگانه حل کرد.
پیش از این، محققان در ایالات متحده با موفقیت کلیه و قلب خوک ویرایش شده ژنی را به بیماران مرگ مغزی پیوند زدهاند.
منبع/ ایسنا