همهچیز درباره کالیبره کردن باتری گوشیهای اندرویدی
به گزارش «نبض فناوری» به نقل از زومیت، یکی از موارد اصلی که کاربران هنگام خرید گوشی به آن توجه میکنند، باتری است. باتری عضو مهمی از دستگاههای الکترونیکی بهحساب میآید و اگر نکات لازم برای نگهداری آن بهدرستی رعایت نشود، بعد از مدتی خواهیم دید که باتری گوشی بهسرعت خالی میشود و دیگر آن کارایی مورد انتظار را ارائه نمیدهد؛ اما باید چگونه از باتری گوشی محافظت کنیم و چه کارهایی را انجام بدهیم که طول عمر باتری گوشی بیشتر شود؟
برای جلوگیری از پایین آمدن سلامت باتری آیفون و مدلهای مختلف گوشی اندرویدی و مصرف بهینهی باتری، روشهای زیادی وجود دارد. کالیبره کردن باتری گوشی یکی از این روشها است که اگرچه، کمک چندانی به افزایش عمر باتری نمیکند؛ اما باعث میشود که دقیقتر متوجه مصرف باتری گوشی شوید و دستگاه، عدد اشتباهی را بهعنوان درصد باتری به شما نمایش ندهد.
کالیبره کردن باتری اندروید، فرایندی است که در طی آن، دادههای سیستمعامل اندروید در بخش ظرفیت باتری و سطح شارژ، مجدد تنظیم میشود. این دادهها گاهی اوقات میتوانند نادرست باشند یا به مرور زمان خراب شده و منجر به بروز مشکلاتی مانند خاموش شدن غیرمنتظرهی دستگاه، گیر کردن درصد باتری روی یک عدد خاص یا تخلیهی سریعتر آن شوند.
این موضوع، یک اتفاق معمول در گوشیهای هوشمند است و حتی بهترین گوشیهای شیائومی از نظر باتری یا گوشیهای قدرتمند سایر برندهای مطرح بازار نیز، گاهی اوقات با مشکل کالیبره نبودن باتری روبهرو میشوند.
چرا باید باتری گوشی را کالیبره کرد؟
کالیبره کردن باتری سامسونگ، شیائومی یا تولیدات سایر برندهای تولیدکنندهی گوشیهای اندرویدی و گوشی آیفون، باید بهصورت دورهای انجام شود، بهخصوص زمانی که حس میکنید باتری دیگر مانند قبل کار نمیکند. در ادامه به برخی از دلایل لزوم کالیبره کردن باتری شیائومی، سامسونگ، آیفون یا هر مدل دیگری که دارید، خواهیم پرداخت:
باتری به مرور زمان تحلیل رفته است و دیگر نمیتواند بهاندازهی قبل، شارژ نگه دارد. بااینحال، نرمافزار گوشی چنین چیزی را در نظر نمیگیرد و همچنان ظرفیت باتری قدیمی را نشان میدهد.
گوشی در معرض دمای شدید قرار گرفته است که میتواند بر عملکرد و کالیبراسیون باتری تأثیر بگذارد.
گوشی به نسخهی جدید اندروید آپدیت شده است و شاید نحوهی اندازهگیری یا مدیریت باتری در آن تغییر کرده باشد.
گوشی با کاستوم رام، روت یا فلش شده که ممکن است اطلاعات کالیبراسیون باتری را تغییر داده باشد.
تکنیکهای مربوطبه کاهش مصرف باتری شیائومی یا گوشی تولید هر برند دیگری را که دارید، انجام دادهاید؛ اما همچنان باتری درصدی را نشان میدهد که به نظرتان درست نیست.
با کالیبره باتری اندروید یا آیفون، سیستمعامل گوشی میتواند دادههای باتری را بازنشانی و آن را با وضعیت واقعی باتری همگامسازی کند. این کار میتواند از خاموش شدن غیرمنتظرهی تلفن، نمایش نادرست درصد باتری یا تخلیهی سریعتر آن جلوگیری کند.
روشهای کالیبره کردن باتری گوشی اندروید
بسته به روت بودن یا نبودن گوشی، روشهای مختلفی برای کالیبره کردن باتری گوشی اندرویدی وجود دارد. روت کردن گوشی فرایندی است که در طی آن، به کاربر اجازهی دسترسی کامل به سیستمعامل داده میشود و کاربران میتوانند در نرمافزارهای پیشفرض و تنظیمات گوشی تغییراتی ایجاد کنند؛ البته روت کردن، گارانتی گوشی را باطل میکند و شاید با مشکلات امنیتی همراه باشد.
کالیبره کردن باتری گوشیهای بدون روت
برای کالیبره کردن باتری گوشی شیائومی، سامسونگ، آیفون یا هر مدل دیگر از طریق این روش، نیازی به روت کردن گوشی ندارید، اما ممکن است فرایند کالیبره کردن با این تکنیک، بیشتر طول بکشد و به اندازهی روشی که برای دستگاههای روتشده کاربرد دارد، مؤثر نباشد.
مراحل شارژ گوشی
گوشی را کاملاً شارژ کنید تا به ۱۰۰ درصد برسد، اما شارژر را از برق جدا نکنید.
گوشی را خاموش کنید و بگذارید یک ساعت به برق متصل باشد. انجام چنین کاری باعث میشود که باتری در کاملترین و متعادلترین حالت پر شود.
شارژر را از برق بکشید و گوشی را روشن کنید. از تلفن بهطور معمول استفاده کنید تا زمانی که باتری کاملاً خالی و گوشی خودبهخود خاموش شود.
شارژر را به برق وصل کرده و گوشی را شارژ کنید تا دوباره به ۱۰۰ درصد برسد. توجه داشته باشید که هنگام شارژ، باید گوشی را خاموش نگه دارید و از آن استفاده نکنید.
شارژر را از برق بکشید و گوشی را روشن کنید. اکنون باتری باید کالیبره شود و درصد و سطح صحیح باتری را نشان دهد.
کالیبره کردن باتری گوشیهای روتشده
اگر گوشی شما روت شده است، میتوانید از روشی که در ادامه خواهیم گفت برای کالیبرهی باتری اندروید سامسونگ، شیائومی، آیفون و... استفاده کنید؛ اما اگر گوشی روت نیست یا مهارتی در روت کردن گوشی ندارید، نیازی نیست که گارانتی دستگاه خود را باطل کنید و توصیه میکنیم از روش قبلی استفاده کنید.
تنها در صورتی گوشی خود را روت کنید که میدانید چه کاری انجام میدهید و مایل به پذیرش عواقب آن هستید.
برای استفاده از این روش نهتنها باید گوشی شما روت باشد، بلکه باید برنامهی مدیریت فایلی داشته باشید که به تمام بخشهای فضای ذخیرهسازی گوشی دسترسی داشته باشد. اگر دستگاه شما چنین شرایطی دارد، مطابق مراحل زیر پیش بروید.
گوشی را کاملاً شارژ کنید تا به ۱۰۰ درصد برسد، اما شارژر را از برق جدا نکنید.
گوشی را خاموش و در حالت ریکاوری بوت کنید. این کار را میتوان با نگه داشتن ترکیبی از دکمهها، مانند پاور و کاهش صدا، بستهبه مدل گوشی انجام داد.
صفحهی ریکاوری باید با گزینههایی مانند راهاندازی مجدد (Reboot)، پاک کردن (Wipe)، نصب (Install) و موارد دیگر ظاهر شود.
گزینهی Mount را انتخاب کنید و سپس روی پارتیشن سیستم ضربه بزنید. این کار به برنامهی مدیریت فایل اجازه میدهد تا به دایرکتوری اصلی گوشی دسترسی پیدا کند.
گوشی را روشن و برنامهی مدیریت فایل را اجرا کنید. به دایرکتوری اصلی بروید و پوشهای بهنام data/system/ را پیدا کنید. در این پوشه، فایلی به نام batterystats.bin را پیدا و حذف کنید. این فایل حاوی اطلاعات کالیبراسیون باتری است که باید بازنشانی شود.
گوشی را خاموش کنید و شارژر را از برق بکشید. گوشی را روشن کنید و بهطور معمول از آن استفاده کنید تا باتری کاملاً خالی و گوشی خودبهخود خاموش شود. تا زمانی که باتری کاملاً خالی نشده است، شارژر را وصل نکنید و گوشی را خاموش نگه دارید.
شارژر را به برق وصل و گوشی را شارژ کنید تا دوباره به ۱۰۰ درصد برسد. هنگام شارژ گوشی را خاموش نگه دارید و از آن استفاده نکنید.
شارژر را از برق بکشید و گوشی را روشن کنید. اکنون باتری باید کالیبره شده باشد و درصد و سطح صحیح باتری را نشان دهد.
نکات مهم درباره کالیبره کردن باتری گوشی اندروید
کالیبره کردن باتری، عملکرد یا طول عمر آن را بهبود نمیبخشد؛ اما به دستگاه کمک میکند اطلاعات صحیح باتری را نمایش دهد و از مشکلات غیرمنتظره جلوگیری کند.
کالیبره کردن بیشازحد میتواند به باتری آسیب برساند، زیرا شامل چرخههای تخلیه و شارژ عمیق است که ظرفیت باتری را در طولانیمدت کاهش میدهد. توصیه میشود که باتری را فقط در مواقع ضروری کالیبره کنید؛ مثلاً هنگام مشاهدهی علائم مشکلات باتری یا پساز اینکه سیستمعامل را به نسخهی جدیدتری بهروزرسانی میکنید.
کالیبره کردن باتری از طریق روت کردن گوشی، سریعتر و مؤثرتر از روش بدون روت است؛ اما خطرات و عوارض بیشتری نیز بههمراه دارد. روت کردن گوشی گارانتی را باطل میکند و احتمال میرود خطرات امنیتی یا مشکلات سازگاری ایجاد کند؛ بنابراین تنها هنگامی گوشی را روت کنید که میدانید چه کاری انجام میدهید و مایل به پذیرش عواقب آن هستید.
کالیبره کردن باتری تضمین نمیکند که مشکلات باتری حل شود، زیرا ممکن است عوامل دیگری مانند تنظیمات گوشی، برنامهها یا الگوهای استفاده بر عملکرد باتری تأثیر بگذارند.
اگر تغییر تنظیمات باتری گوشی سامسونگ، شیائومی یا هر دستگاه دیگری که دارید، مشکل تخلیهی سریع باتری دستگاهتان را حل نمیکند؛ به این معنی است که عمر باتریتان به اتمام رسیده و کالیبره کردن باتری نیز دردی را دوا نمیکند و شاید بهتر باشد آن را با باتری نو جایگزین کنید.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. پیشنهاد میکنیم برای حفظ سلامت باتری گوشی خود، همواره آن را در بازهی شارژ ۲۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید تا میزان چرخههای شارژ در درازمدت کاهش پیدا کند.