کد خبر: ۲۲۳۱۴
|
۰۷ آبان ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۰
در گفتگو با نبض فناوری مطرح شد؛

استارتاپ‌ها همچنان در پیچ وخم اخذ مجوز/ ورود استارتاپ‌ها به بازار سرمایه چه اهمیتی دارد؟

کارشناس فناوری گفت: چالشی که امروزه استارتاپ‌ها با آن مواجه هستند، موضوع مجوز‌ها است. در این خصوص با سختگیری‌های زیادی رو به رو هستند و این امر که سبب کندی کارشان شده است.

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌های امروزه به یکی از شاهرگ‌های اصلی توسعه اقتصادی تبدیل شده‌اند به گونه‌ای که با ورود آن‌ها در عرصه تولید چرخه اقتصاد کشور به گردش درآمده است علاوه براین موضوع بستر اشتغالزایی برای جوانان فراهم شده است.

استارتاپ‌ها یا کسب و کار‌های نوپا عمدتا شرکت‌هایی هستند که برای رفع مشکلات، راهکار‌های مبتنی بر فناوری ارائه می‌کنند و فعالیت آن‌ها بر پایه تکنولوژی‌های نوین همچون وب سایت، اپلیکیشن، گجت، اینترنت اشیا و... است. این شرکت‌ها به سرعت در حال رشد و فراگیر شدن هستند و بیشتر به دنبال ورود به بازار بورس هستندو ورود به بورس باید چالش‌ها و موانع موجود را پشت سربگذارند.

این اتفاق هم علاوه بر توسعه این شرکت ها، احتمالا تحولاتی را در بازار سرمایه ایجاد خواهد کرد. البته این حوزه ریسک‌هایی هم دارد و از آنجا که بازار سرمایه ساختار سنتی خود را تا حدودی حفظ کرده؛ شاید ورود کسب و کار‌های نوپا به این بازار با مقاومت‌هایی روبرو شود.

محمدحسین ابراهیم زاده کارشناس فناوری، در گفتگو با خبرنگار «نبض فناوری» در همین رابطه اظهار کرد: امروزه دنیا به سمت فناوری اطلاعات و فعالیت‌های مجازی حرکت کرده، ما نیز باید این تغییر و تحول را بپذیریم تا از اقتصاد جهانی عقب نمانیم؛ بنابراین استفاده از فناوری‌های جدید در این کسب و کار‌ها به خودی خود اتفاق بسیار مثبت و الزامی است. اما قبل از پذیرش این شرکت‌ها در بازار سرمایه باید ملاحظاتی در نظر گرفته شود تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند.

وی تصریح کرد: استارتاپ‌ها می‌توانند برای سرمایه گذاران جوان جذاب‌تر از شرکت‌های سنتی باشند و به نظر می‌رسد ورود این شرکت‌ها به بازار سرمایه، سرمایه گذاران جدیدی هم به بازار سرمایه جذب خواهد کرد.

ابراهیم زاده در خصوص چالش‌های پیش روی استارتاپ‌های افزود: مهمترین چالشی که امروزه استارتاپ‌ها با آن مواجه هستند، موضوع مجوز‌ها است. در این خصوص با سختگیری‌های زیادی رو به رو هستند و این امر که سبب کندی کارشان شده است.

وی با تأکیدبراینکه یک استارتاپ یا کسب وکار نوپا هنوز آنقدر سرمایه ندارد که یک ساختمان بزرگ داشته باشد تا بتواند از آن طریق مجوز دریافت کند، گفت: تسهیل دریافت مجوز‌ها و اجازه کار به استارتاپ‌ها می‌تواند نقش موثری در رونق آن‌ها داشته باشد؛ زیرا در غیر این حالت فعالیت برای آن‌ها ممکن نیست و در چنین شرایطی استارتاپ، از هدف اصلی خود دور خواهند شد.

ابراهیم زاده ادامه داد: چالش‌های حقوقی از جمله حقوق مالکیت فکری و مسائل مربوط به معافیت‌های مالیاتی، تورم و پیچیدگی مقررات کسب وکار موجب می‌شود کارآفرینان به جای تمرکز بر خلاقیت، بیشتر درگیر مشکلات بیمه‌ای و مالیاتی باشند.

این کارشناس خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مشکل اصلی استارتاپ، تامین منابع مالی و جذب سرمایه گذاران است. با تمرکز بر روی نظام سرمایه انسانی از جمله آموزش نیروی انسانی با مهارت، بهبود سامانه‌های زیرساختی، نظام‌های اجتماعی مانند ایجاد شبکه‌های اعتماد، نظام‌های تامین مالی و نظام‌های تنظیم مقررات مانند بازبینی قوانین در حوزه کسب وکار و کارآفرینی می‌توان مشکلات این زمینه را به حداقل رساند.

ارسال نظرات
توسط پلتفرم نظرسنجی چندین در رویداد هاوینگ بیت‌کوین بررسی شد؛ سرنوشت صرافی‌های رمزارز ایرانی در پنج سال آینده
در بزرگترین نمایشگاه خودروی چین خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 8 اردیبهشت 1403 سقوط سودآوری بیت‌کوین
گزارش مالی سه‌ماهه مایکروسافت اعلام شد؛ رشد سرویس‌های ابری به‌لطف هوش مصنوعی
تحول مورد انتظار ربات‌های انسان نما در زندگی مردم ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
وبگردی