کد خبر: ۲۵۲۰۸
|
۱۲ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۷:۰۰

فناوری نوین راهکار مناسبی برای مقابله با کاهش آلودگی هوا

یکی از عواملی که سبب کاهش آلودگی هوا در کلانشرها می‌شود بکارگیری فناوری و نوین و جایگزینی آن با تکنولوژی‌های قدیمی و بدون استاندارد در صنایع است و در واقع سیاست‌گذاری‌های اشتباه و بدون نگاه به آمایش سرزمین و استقرار این صنایع در کشور این نگرانی‌ها را دو چندان کرده است.

به گزارش خبرنگار« نبض فناوری» یکی از معضلاتی که امروزه اکثر کلانشهرها با آن روبرو هستند، موضوع آلاینده‌های زیست محیطی است که در این سهم کارخانجات و نوع سوخت مصرفی در کشور است که متاسفانه هر روزه شاهد روند افزایشی آلاینده‌ها در کشور هستیم و این مهم نشان دهنده این است که با وجود برخوردار از نعمات خدادادی و نیروی انسانی متخصص در این عرصه با مشکلاتی مواجه هستیم که هنوز اقدامات اساسی برای کاهش آلاینده‌های زیست محیطی صورت نگرفته است.

براساس این گزارش نمی‌توان از سهم صنایع و کارخانه‌ها در آلودگی آب، هوا و دیگر عوامل زیست محیطی چشم‌پوشی کرد. طبق برآوردهای حاصله حدود 17 درصد آلودگی هوا مربوط به صنایع و 12 درصد به سوخت مصرفی نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها با حدود ۴.۵ درصد، سوخت خانگی و تجاری حدود ۲ درصد برمی‌گردد.

یکی از عواملی که این آلاینده‌ها را در کشور افزایش می‌دهد بکارگیری فناوری و تکنولوژی‌های قدیمی و بدون استاندارد در صنایع است و در واقع سیاست‌گذاری‌های اشتباه و بدون نگاه به آمایش سرزمین و استقرار این صنایع در کشور این نگرانی‌ها را دو چندان کرده است.

بسیاری از کارشناسان براین باورند که در شرایط کنونی عدم امکان دسترسی فعالان اقتصادی به ماشین‌آلات نوین، عدم حمایت دولت در خصوص تجهیزات مورد نیاز این صنایع برای کاهش آلایندگی زیست‌محیطی و غیره، نقش دولت برای حضور کامل با نگاه تشویقی برای گذر در این مسیر امری اجتناب‌ناپذیر بوده و این تجربه برای تمام کشورهای در حال توسعه به صورت یک واقعیت در آن جوامع دیده شده است.

سعید مرادیان کارشناس محیط زیست در گفتگو با خبرنگار« نبض فناوری» با انتقاد از عملکرد مسئولان در این زمینه گفت: متاسفانه در این زمینه اقدامات کلانی در عرصه کاهش آلاینده‌ها و ارتقای ناوگان حمل و نقل و نیز ارتقای تجهیرات کاربردی در صنایع و کارخانجات صورت نگرفته است این عامل مهم باعث شده که کشور با این معضل دست و پنجه نرم کنند.

وی تصریح کرد: امروزه شرکتهای دانش بنیان با نوآوری و خلاقیت توانسته‌اند دستاوردهای قابل توجهی را در بخش‌های کلیدی از خود به جا بگذارند تنها موضوعی که در این بین مهم است استفاده از دستاوردهای این شرکت ها و حمایت از آنهاست. متاسفانه در این رابطه حمایت اساسی از این شرکتها صورت نمی‌گیرد در حالیکه حمایت از آنها می‌تواند به معضل کمک کند.

به اعتقاد محققان این حوزه، کشور ما ایران در هر شرایطی که قرار داشته باشد با فناوری‌هایی که از سوی شرکت‌های دانش بنیان و محققان دانشگاهی عرضه شده است، می‌تواند بار آلاینده‌های موجود را کاهش دهد. در کنار این مهم فناوری‌های نوینی برای مقابله با این پدیده و داشتن هوایی تمیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ارسال نظرات
توسط پلتفرم نظرسنجی چندین در رویداد هاوینگ بیت‌کوین بررسی شد؛ سرنوشت صرافی‌های رمزارز ایرانی در پنج سال آینده
در بزرگترین نمایشگاه خودروی چین خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 8 اردیبهشت 1403 سقوط سودآوری بیت‌کوین
گزارش مالی سه‌ماهه مایکروسافت اعلام شد؛ رشد سرویس‌های ابری به‌لطف هوش مصنوعی
تحول مورد انتظار ربات‌های انسان نما در زندگی مردم ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
وبگردی