کد خبر: ۱۷۸۰۵
|
۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۱:۱۶
در یک شرکت دانش بنیان محقق شد؛

ساخت عایق های نانویی انرژی که انتقال حرارت را کاهش می دهد

یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت عایق های انرژی با فناوری نانو شد که میزان انتقال حرارت را کاهش می دهد.

به گزارش« نبض فناوری» یکی از دغدغه‌های جدی صنایع بالا دستی، جلوگیری از هدررفت انرژی و کمک به حفظ منابع است؛ این روند با کمک شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور روندی تازه گرفت.

ایزوله یا عایق کردن، فرآیندی است که از دیرباز حتی در دوران باستان، برای جلوگیری از نفوذ آب، هوا یا گرد و غبار به روش‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گرفت و اکنون، با توسعه فناوری‌ها، شکل تازه‌ای یافته است.

روش‌هایی که تا سال‌های گذشته برای تولید عایق‌ها و ایزوله کردن تجهیزات به کار می‌رفت، نیازمند صرف زمان، هزینه و ماده اولیه بالایی بود. همچنین بسیاری از مواد مورد استفاده، چسبندگی چندانی نداشتند.

به کمک پیشرفت فناوری و توسعه دانش شیمی ترکیب‌های تازه‌ای از جمله رنگ‌هایی که علاوه بر زیبایی و استحکام‌بخشی از خواص عایق و نفوذناپذیری برخوردار باشند، مانعی برای هدررفتن انرژی شده و نقش اثربخشی در ایزوله کردن ایفا می‌کنند.

یکی از معیارهایی که در فرآیند بررسی میزان عایق بودن یک پوشش مورد توجه قرار می‌گیرد، میزان انتقال حرارت است که در پوشش‌های تولید شده، این میزان بسیار پایین بوده و کارآیی بالایی را نشان می‌دهد. این پوشش‌ها با وجود ضخامت اندکی که دارند، کار عایق را به خوبی انجام می‌دهند.

اگرچه بیش از ۲دهه از تولید رنگ‌هایی که به عنوان پوششی برای جلوگیری از هدررفت انرژی حرارتی مورد استفاده قرا می‌گیرند گذشته است، اما فناوری‌ این پوشش‌ها در کشورمان پیشرفت چندانی نداشت. با ورود یک شرکت فناور به این حوزه، با استفاده از فناوری نانو و به کمک ویژگی‌های آب، این پوشش‌ها شکل و کارایی تازه‌ای یافته‌اند.

این شرکت توانسته است ضمن بومی‌سازی این فناوری، نسل تازه‌ای از این عایق را که علاوه بر قابلیت رنگ‌آمیزی، پوشش انرژی نیز به حساب می‌آیند، تولید و تجاری‌سازی کند. با استفاده از بسپارهای مبتنی بر آب، به کمک ذرات دارای ابعاد نانومتری، فرآورده‌ای به دست می‌آید که میزان انتقال حرارت را کاهش داده و ضمن افزایش کارایی و اثربخشی بیش از ۸۵درصد، در جایگاه بالاتری نسبت به نمونه‌های موجود در بازار قرار می‌گیرد.

تولید نمونه ایران‌ساخت عایق‌ها

در حال حاضر محصولات موجود در بازار داخلی با ساختار و پایه‌ای متفاوت نسبت به نمونه‌ تولید شده، فرموله می‌شوند و نمونه ایران‌ساخت، اولین در نوع خود به شمار می‌رود.

از این محصول دانش‌بنیان می‌توان در پوشش دهی تا حداکثر ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد بهره برد و در صنایع و کارخانجاتی که به این پوشش‌ها نیازی مبرم دارند مورد استفاده قرار داد. به طور مثال دیگ‌های صنعتی، خطوط انتقال سیالات و گازهای گرم و صنایع غذایی و دامپروری جزو مخاطبان این محصول به شمار می‌روند.

علاوه بر این محصول، تولیداتی در حوزه محصولات زیست‌محیطی و ساختمانی تولید می‌کند که توانسته است ضمن ایجاد اشتغال برای متخصصان و دانش‌آموختگان دانشگاهی زمینه تامین نیاز کشور را فراهم کرده است و توانسته تولید بیش از ۳۰ تن رنگ عایق را در دستور کار قرار دهد.

با تولید رنگ عایق حرارتی نانویی تاکنون برای ۵ نفر به‌صورت مستقیم و ۳۰ نفر به صورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال شده است که ضمن رفع نیاز در دوران تحریم‌ها چالش تأمین مواد اولیه را با تولید ایران‌ساخت به حداقل رسانده است.

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 10 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده سقوط است؟
در آخرین گزارش درآمد «تجارت الکترونیک پارسیان» در کدال، درآمد و فروش 438 میلیارد تومانی «رتاپ» در فروردین ماه
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۹۵ درصدی در دوره یکماهه فروردین ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل
توسط پلتفرم نظرسنجی چندین در رویداد هاوینگ بیت‌کوین بررسی شد؛ سرنوشت صرافی‌های رمزارز ایرانی در پنج سال آینده
در بزرگترین نمایشگاه خودروی چین خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند
وبگردی