کد خبر: ۱۷۸۱۹
|
۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۵:۴۴

رونمایی از داروی ترک اعتیاد و ضد درد‌های سرطانی با حمایت ۳۶ میلیارد تومانی صندوق نوآوری

مدیرعامل شرکت مهرسام دارو، گفت: این پروژه دانش‌بنیان با سرمایه گذاری ۵۵ میلیارد تومانی در قالب هم‌سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری زیست فناوری انجام شده است که سهم صندوق نوآوری از این میزان ۳۶ میلیارد تومان بوده است.

به گزارش «نبض فناوری» داروی ترک اعتیاد و ضد درد‌های سرطانی بوپرنورفین ۲ میلی‌گرم با منشا تریاک با حمایت ۳۶ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب طرح هم‌سرمایه‌گذاری با صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری زیست فناوری در کارخانه‌ای به مساحت ۱۹۲۰ متر مربع و با ظرفیت ۸۲۶ کیلوگرم معادل ۴۱۳ میلیون عدد قرص پرونو با حضور مجازی دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، سردار مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و دکتر علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی رونمایی شد.
این پروژه دانش‌بنیان با سرمایه گذاری ۵۵ میلیارد تومانی در قالب هم‌سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری زیست فناوری انجام شده است که سهم صندوق نوآوری از این میزان ۳۶ میلیارد تومان بوده است.
بوپرنورفین (Buprenorphine) دارویی است که عمدتا برای درمان اعتیاد به مواد مخدر استفاده می‌شود، مصارف درمانی دیگری از جمله تسکین درد‌های شدید، قبل از بیهوشی، کنترل و برگرداندن مهار تنفسی ناشی از فنتانیل در بیهوشی نیز دارد.  داروی بوپرنورفین جزء دارو‌های ترک اعتیاد است که به دلیل دارا بودن خواص ویژه، آن را نسبت به دیگر دارو‌های این زمینه برتری داده است.

یعقوب حقیقتیان، مدیرعامل شرکت مهرسام دارو، تولید این محصول را علاوه بر کاهش ارزبری، راهکار مبارزه با یکی از معضلات اجتماعی کشور دانست و گفت: اعتیاد یکی از چالش‌های آسیب‌رسان است که تمامی‌کشور‌ها با آن درگیر هستند. بر این اساس دارو‌های مختلفی برای ترک اعتیاد در دنیا وجود دارد که معتبرترین آن داروی ترک اعتیاد بوپرنورفین است. این محصول در اشکال مختلفی، چون آمپول نالوکسان، کپسول خوراکی نالتروکسان و فرم آهسته رهش نالتروکسان (تزریقی) عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: با وجود اینکه در برنامه امروز از محصول و خط تولید آن رونمایی شد، اما پیش از این یک میلیون قرص بوپرنورفین ۲ میلی گرم تولید شده است و ۶ میلیون قرص نیز در پروسه تولید قرار دارد. در مدل فرم آهسته رهش نالتروکسان (تزریقی)، محصول به بدن فرد معتاد تزریق می‌شود و حالت خماری تا یک ماه به منظور خروج اثرات مواد مخدر از بدن بیمار باقی می‌ماند.

به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، منشا این دارو تریاک است که ماده اولیه تدائین از آن تهیه شده و بعد از انجام ۹ فرآیند شیمیایی به بوپرنورفین تبدیل می‌شود که جایگزین مناسب و منطقی برای متادون است. این محصول برای اولین بار در سال ۱۹۶۴ در انگلستان تولید شده و در دنیا به عنوان مناسب‌ترین داروی ترک اعتیاد مطرح است که می‌توانیم با قیمت قابل رقابت در تولید، این محصول را به کشور‌های دیگر نیز صادر کنیم.

حقیقتیان خاطرنشان کرد که پیش از این از متادون برای ترک اعتیاد استفاده می‌شد که علاوه بر خاصیت اعتیادآوری، هزینه‌هایی، چون ارزبری بالا برای کشور به همراه داشته است. معضل اعتیادآوری متادون باعث می‌شد که فرد بیمار از مواد مخدر دیگر مانند هرویین به سمت اعتیاد به متادون سوق پیدا کند. بر این اساس دستگاه‌های مرتبط مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی‌خواستار ارائه راهکار برای حل این معضل اجتماعی هستند.

مدیرعامل شرکت مهرسام دارو از بالا بودن قیمت واردات بوپرنورفین خبر داد و گفت: تولید این محصول نیاز به تکنولوژی پیشرفته دارد و ما با استفاده از توان فنی و علمی توانستیم به تولید تجهیزاتی دست یابیم که قیمت نهایی این محصول را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و امکان تولید آن را در کشور فراهم می‌کند. این خط تولید از سه نوع رآکتور تشکیل شده که بومی‌سازی شده و با استفاده از توان داخل ساخته شده است.

حقیقتیان ادامه داد: واحد تحقیق و توسعه شرکت موفق به ساخت داخل پیشرفته‌ترین تجهیزات با طراحی کاملا بومی‌سازی شده برای تولید بوپرنورفین شده است که علاوه بر تولید ماده موثره، محصول نهایی یعنی قرص زیر زبانی حاوی ۲ میلی گرم بوپرنورفین به‌صورت هیدروکلراید را نیز تولید کند.

وی در مورد مزیت رقابتی این محصول علاوه بر کاهش قیمت، گفت: سنتز ماده اولیه بوپرنورفین هیدروکلراید با تکنولوژی متفاوت و پیشرفته همراه است. همچنین راندمان بالا و درجه خلوص ۱۰۰ درصد و ناخالصی صفر درصد باعث شده تا در مقایسه با نمونه‌های خارجی مزیت رقابت بالایی داشته باشد.

مدیرعامل شرکت مهرسام دارو، میزان کاهش ارزبری این محصول را ۳۰ میلیون دلار عنوان کرد و در مورد ظرفیت تولید گفت: حجم عملیات اجرایی سالانه ۸۰۰ میلیون عدد قرص است همچنین ظرفیت اسمی تولید ماده موثره ۱۵۰۰ کیلوگرم است. میزان نیاز کشور ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون قرص است که علاوه بر تامین نیاز داخل بیش از ۵۰ درصد از تولیدات برای صادرات هدف‌گذاری شده است

وی در پایان میزان اشتغالزایی تولید این محصول را ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم عنوان کرد.

گفتنی است در ساختار هم سرمایه گذاری، صندوق نوآوری و شکوفایی حداکثر تا ۸۰ درصد نقدینگی مورد نیاز یک پروژه را تامین می‌کند و عامل نیز متعهد خواهد بود حداقل ۲۰ درصد از نقدینگی مورد نیاز هر موضوع از مشارکت را از منابع خود تامین نماید.

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۲
داروی بوپرنورفین در سه دوز 0.4، 2 و 8 میلی گرم و 10 سال که در شرکتهای مهردارو ، فاران شیمی و ... داره تولید میشه .چطوره خبر تولید برای اولین بار و تحت عنوان دانش بنیان رو درج میکنید؟
1
1
ناشناس
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۶
داروی بوپرنورفین شرکت فاران شیمی تولید میکنه البته خود دکتر حقیقت نیا دانش فنی داده به اون شرکت گلرنگ که فاران شیمی هستس اریا شیمی زیر مجموعه گلرنگ هستش شرکت مهردارو تولید میکنه چطور برای اولین بار تو ایران زده داره تولید میشه ؟؟؟؟جالبه والاه
0
1
مهران
۰۴:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۱
چرا اینقدر گرون میفروشند بیرون الان هر ورق بوپر مهردارو تا صد هزار تومن هم فروش میره کسی هم پاسخگو نیست ی عده از ترسشون که کلینیک ترک اعتیاد اسمشون نباشه دارن این قرص را از بیرون تهیه میکنن اونم با قیمت های فضایی خود کلینیک هم ارزون نیست شصت هفتاد تومن میدن ورق ده تایی را اینجوری اونایی که میخوان ترک کنن نمیتونن این دارو را با این قیمتها بخرن بازم میرن سمت اعتیاد ،خواهشن فکری بکنید جوونای مردم را بدبخت نکنید خودم برای یکی از دوستان که اعتیاد داشت با هزار تا خواهش و تمنا راضیش کردم ترک کنه الان میگه مواد از این ارزونه مجبور شدم خودم پول بزارم تا بلکه سبب خیر بشم شما میگید یک ماه ولی نمیشه ترک کرد تا از ذهنش بره بیرون کم کمش سه ماه وقت لازمه تا ترک کامل تو این سه ماه حساب کردم سه چهار میلیون تومن باید پول قرص بدم که این خیلی بده خیلی دست اونایی که دلال این قرصا هستن کوتاه کنید
0
0
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 10 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده سقوط است؟
در آخرین گزارش درآمد «تجارت الکترونیک پارسیان» در کدال، درآمد و فروش 438 میلیارد تومانی «رتاپ» در فروردین ماه
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۹۵ درصدی در دوره یکماهه فروردین ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل
توسط پلتفرم نظرسنجی چندین در رویداد هاوینگ بیت‌کوین بررسی شد؛ سرنوشت صرافی‌های رمزارز ایرانی در پنج سال آینده
در بزرگترین نمایشگاه خودروی چین خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند
وبگردی