کد خبر: ۴۱۵۶۲
|
۱۰ تير ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۰

اینترنت نسل پنجم بدون محدودیت با دستگاه فرستنده و گیرنده بی‌سیم

محققان یک فرستنده و گیرنده بی‌سیم نوآورانه ابداع کرده‌اند که پوشش شبکه نسل پنجم اینترنت (5G) را حتی در نقاط کور ارتقا می‌دهد.

 به گزارش «نبض فناوری» از سای تک دیلی، دانشمندان در موسسه فناوری توکیو (توکیو تِک) یک دستگاه فرستنده و گیرنده (transceiver) بی‌سیم نوآورانه ۲۵۶ عنصری برای ارتباطات نسل پنجم نقطه کور (مسیر دید غیرمستقیم) طراحی کرده‌اند. این طراحی نوین دربردارنده انتقال کارآمد نیروی بی‌سیم و بهره‌وری تبدیل قدرت بالاست که می‌تواند پوشش شبکه نسل پنجم را حتی در مناطق با مسدودی لینک ارتقا بدهد. این بهبود و ارتقای انعطاف پذیری و ناحیه تحت پوشش می‌تواند به طور بالقوه موجب افزایش دسترسی به ارتباطات سرعت بالا و کم تاخیر (low-latency) شود.

ارتباطات نسل پنجم موج میلی‌متری که از سیگنال‌های رادیویی با فرکانس بالا (۲۴ تا ۱۰۰ گیگا هرتز) استفاده می‌کند، فناوری امیدوارکننده برای ارتباطات بی‌سیم نسل بعدی است که سرعت بالا، تاخیر کم و ظرفیت شبکه‌ای بزرگی را به نمایش می‌گذارد. اما شبکه‌های نسل پنجم کنونی با دو چالش مهم رو به رو هستند، چالش اول نسبت پایین سیگنال به نویز (SNR) و دیگری مسدودی لینک است که منظور از آن اختلال در سیگنال بین فرستنده و گیرنده به علت وجود موانعی مانند ساختمان‌هاست.

این فرستنده و گیرنده پیشنهادی از ۲۵۶ تنظیم‌کننده یک‌سویه (rectifier) با انتقال نیروی بی‌سیم ۲۴ گیگاهرتزی تشکیل می‌شود. آزمایش های انجام شده نشان داده می‌تواند به بهره‌وری تبدیل نیروی ۵۴ درصدی و عایدی تبدیلی ۱۹ دسی‌بل برسد که این بالاتر از فرستنده- گیرنده‌های معمولی است و نسبت سیگنال به نویز را در مسافت‌های طولانی حفظ می‌کند. علاوه بر اینکه این سامانه جدید به تولید برق ۵۶ میلی‌وات رسید که از طریق افزایش تعداد آرایه‌ها می‌توان آن را بیشتر هم افزایش داد.

/ایرنا

ارسال نظرات
در آخرین گزارش درآمد «آسیاتک» در کدال، افزایش درآمد و فروش ۴۳ درصدی «آسیاتک» در ۶ ماهه ۱۴۰۳
وبگردی