موضوع

به زودی تزریق انسولین هوشمندتر و سادهتر میشود
در استرالیا، سامانهای هوشمند با کمک فناورینانو ساخته شده که به شکل یک لوزالمعده مصنوعی عمل کرده، قند خون را رصد میکند و در صورت نیاز، به میزان مناسب انسولین در بدن آزاد میکند. پتنت این فناوری ثبت شده و نتایج روی موشهای آزمایشگاه موفقیتآمیز بوده است.

مرک به دنبال ساخت نانوواکسنی برای مقابله با ویروس EBV است
شرکت مرک و مودکس تراپیوتیکس برای ساخت و تجاریسازی واکسنی برای مقابله با ویروس EBV وارد همکاری مشترک شدند. در این واکسن از نوعی نانوذرات حاوی چند پروتئین مربوط به این ویروس استفاده شده است.

با ترکیب ویروس و نانومواد دوبعدی، سلولهای سرطانی از بین میروند
محققان سنگاپوری نشان دادند که با استفاده از نانومواد دوبعدی دیسولفید مولیبدن و نوعی ویروس میتوان درمان الکتروترمال برای از بین بردن سلولهای سرطانی ارائه کرد.

نخستین واکسن کووید 19 مبتنی بر mRNA دانشبنیانی به مرحله کارآزمایی بالینی رسید
نخستین واکسن کووید 19 مبتنی بر mRNA ایرانی که در شرکتی دانشبنیان به تولید رسیده است با موافقت سازمان غذا و دارو به مرحله کارآزمایی بالینی رسید.

کیت تشخیص طبی نانویی هزار برابر حساستر از کیتهای معمولی
کیت تشخیص بیماری با کمک نانوذرات ساخته شده که هزار برابر حساستر از کیتهای تشخیص رایج است. لیسانس این فناوری به شرکت آروجنت بیوساینس برای تجاریسازی داده شده است.

تشخیص تومور مغز از طریق آزمایش ادرار امکانپذیر میشود
محققان دانشگاه ناگویا در ژاپن از دستگاه جدیدی برای شناسایی پروتئین کلیدی غشای موجود در ادرار استفاده کردهاند که نشان میدهد بیمار دارای تومور مغزی است یا خیر.

ساخت کیت تشخیص کرونا با استفاده از نانوذرات مغناطیسی
محققان نشان دادند که با استفاده از نانوذرات مغناطیسی میتوان کیتهای تشخیصی ساخت که در مدت زمان بسیار کوتاهی آلودگی به ویروس کرونا را مشخص کند.

فاز سوم کارآزمایی بالینی روی نانوداروی ضد تومور سرطانی سر و گردن
شرکت نانوبیوتیکس (Nanobiotix) در حال انجام فاز سوم کارآزمایی بالینی روی نانودارویی است که پرتودرمانی سرطان سر و گردن را در بیماران سالخورده بهبود میدهد.

درمان لخته خون با کمترین عوارض جانبی با استفاده از نانوذرات
براساس تحقیقات جدید موسسه بیکر و دانشگاه سوینبورن، نانوذراتی که با دارو پر شدهاند و در اثر تابش پرتوهای مادون قرمز نزدیک گرم شده و این دارو را آزاد میکنند، میتوانند کلید درمانی هدفمندتر برای لختههای خون باشند.

ساخت دستگاه ضروری پرتودهی خون برای بیماریهای خونی
با حمایت ستاد توسعه فناوری سلولهای بنیادی و پزشکی بازشاختی، ظرفیتهای فناورانه و بومی به ساخت دستگاه پرتودهی خون برای کمک به بیماران خونی منجر شد.
۱بعدی