کد خبر: ۱۶۰۲۹
|
۲۱ فروردين ۱۴۰۰ | ۱۳:۰۰
در گفت‌وگو با نبض فناوری؛

آیا کلاب هاوس فیلتر می‌شود؟!

پژوهشگر فضای مجازی گفت: راه اندازی پلتفرم هایی همانند کلاب هاوس به این سادگی نیست؛ مگر اینکه دانش و تکنولوژی بکارگرفته شده قابلیت و استاندارد لازم را داشته باشد تا رضایت کاربران را جلب کند.

حمیدرضا ضیایی‌پرور پژوهشگر فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار «نبض فناوری» با اشاره به کلاب هاوس، اظهار کرد: کلاب هاوس یک پلتفرم اجتماعی است که اتکای بر صوت است همین متکی بودن برصوت تنها تفاوت و مزیت و ویژگی است که آن را از بقیه پلتفرم‌های اجتماعی تفکیک کرده است.

وی افزود: قابلیت صوت را قبلا پلتفرم‌های دیگری نظیر (اینستاگرام، تلگرام، واتس‌اپ و...) داشتند، ولی اینکه صرفا صوت باشد این ویژگی آن را از دیگر پلتفرم‌ها کاملا متمایز کرده است.

پژوهشگر فضای مجازی گفت: یکی از ویژگی‌های منحصربفرد این پلتفرم انتقال صدا با کیفیت عالی است یعنی برخلاف ابزار‌ها و پلتفرم‌ها اختلال صدا و ضعیف بودن را ندارد. کسانی که از نسخه اصلی IOS استفاده می‌کنند تا به امروز مشکلی در این حوزه نداشتند. آپشن‌های موجود در این پلتفرم بیشتر امکانات بیس و پایه است که طراحان آن اهداف بلندمدتی را در نظر گرفتند. همچنین قابلیت ایجاد گروه یا روم قابلیتی است که قبلا در چت روم‌های صوتی مختلف (یاهو) وجود دارد؛ می‌توان گفت به نوعی بازگشت به گذشته است.

آیا کلاب هاوس فیلتر می‌شود؟!

ضیایی‌پرور ادامه داد: ویژگی دیگر آن عدم رکورد کردن صدا است به نوعی که ردپایی از صدای شخص در فضای مجازی نیست. در کنار این موضوع هر پلتفرمی برای خود نقاط ضعفی نیز دارد، نخست اینکه این پلتفرم فقط نسخه IOS آن به صورت رسمی موجود است و این باعث شده که کمتر از ۱۵ درصد کاربران تلفن همراه به آن دسترسی پیدا کنند. نقطه ضعف دوم آن امکان درج پیام و واکنش و تعامل از سوی مخاطب وجود ندارد و این امکان وجود دارد که در آینده امکانات جدیدی به آن اضافه شود. این پلتفرم کمتر از یکسال در دنیا و و کمتر از دو ماه در ایران کاربردی شده است.

پژوهشگر فضای مجازی گفت: استفاده از کلاب هاوس در انتخابات ریاست جمهوری سبب ایجاد نشاط و شور و شوق می‌شود کما اینکه چند تا از کاندیدای اصلی انتخابات در این فضا برنامه‌های خودشان را ارائه دادند. مجموعه دولت و نظام در ایران حداقل تا زمان انتخابات کاری با این پلتفرم نخواهند داشت و اجاز می‌دهند که همه افراد از این فضا استفاده کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چرا هر موقع شاهد فناوری جدید هستیم متاسفانه دولتمردان سعی در فیلتر کردن آن دارند؟ اظهار کرد: نه تنها در سال‌های اخیر بلکه کلا در دو سه دهه اخیر استراتژی ایران در مواجه با فضای مجازی مبتنی بر فیلترینگ بوده است و از هر چیزی موافق میلشان نبوده سعی کردند صورت مسئله را پاک کنند. سیاست فیلترینگ تا سال ۹۲ در ایران جواب می‌داد قبل از اینکه ۳G وارد ایران شود و اپراتور سوم شروع به کار کند، اما از سال ۹۲ به این طرف اپراتور‌های نسل چهارم و پنجم که وارد کشور شد فیلترینگ یک ابزار منسوخ شده تلقی می‌شود؛ چرا که هر کاربر ده‌ها فیلترشکن دارند که می‌توانند فیلترینگ را دور بزنند.

ضیایی‌پرور گفت: راه اندازی چینین پلتفرم‌هایی به این سادگی نیست مثلا کسی نتوانست مشابه تلگرام را راه اندازی کند. مگر اینکه دانش و تکنولوژی بکارگرفته شده قابلیت استاندارد را داشته باشد و نیز بتوانند رضایت کاربر را پاسخ دهد.

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 11 اردیبهشت 1403 سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 10 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده سقوط است؟
در آخرین گزارش درآمد «تجارت الکترونیک پارسیان» در کدال، درآمد و فروش 438 میلیارد تومانی «رتاپ» در فروردین ماه
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۹۵ درصدی در دوره یکماهه فروردین ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل
وبگردی