کد خبر: ۲۴۹۹۹
|
۰۵ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۵:۰۰
قابل توجه مسئولان؛

قانون رفع موانع از تولید دانش‌بنیان‌ها را پشت گوش نیندازید

به اعتقاد فعالان شرکت‌های تولیدی حذف موانع تولید بستری برای بهبود کسب و کار‌ها است که می‌تواند به جهش تولید منجر شود این درحالی است که قانون جهش تولید از سوی مسئولان جدی گرفته نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» بحث جهش تولید دانش‌بنیان که از سال گذشته در مجلس شورای اسلامی مورد بحث بوده است؛ در دی‌ماه ۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت به تصویب نمایندگان مجلس رسید.

این طرح در راستای حمایت از شرکت‌های تولیدی به ویژه دانش‌بنیان‌ها در مجلس مورد توجه قرار گرفت. به اعتقاد فعالان این بخش حذف موانع تولید برای بهبود کسب و کار از جمله مواردی است که می‌تواند به جهش تولید منجر شود و آنچه مسلم است راه‌های جهش تولید به موانع عمده پیش پای کسب و کار‌ها گره خورده است.

براساس این گزارش یکی از مباحث کلیدی برای رفع موانع تولید تامین نقدینگی و ارائه تسهیلات برای شرکت‌های تولید است. در همین رابطه بیش از ۲۷۰۰ فعال دانش‌بنیان با برگزاری کارزاری حمایت خود را از تصویب این طرح اعلام و خواستار حمایت بیشتر و تصویب آن در شورای نگهبان شدند.

در متن این کارزار که خطاب به رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دبیر و اعضای شورای نگهبان نوشته شده، آمده است:
تصویب قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات» در سال ۱۳۸۹در مجلس شورای اسلامی و اجرای آن در سال‌های بعد در معاونت علمی و فناوری منشاء پیشرفت و برکات بسیاری در کشور شد. به‌خصوص در دورانی که تحریم‌ها به بیشترین حد خود رسید، این شرکت‌ها توانستند در تولید دارو‌های پیشرفته، تجهیزات پیشرفته موردنیاز صنایع و تولید بار اول اقلامی که پیش از این در کشور تولید نشده بودند، اثرگذاری قابل‌توجهی داشته باشند.

با این وجود، برخی از کاستی‌ها و نواقص قانونی در مسیر توسعه و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد که نیازمند توجه جدی مسئولان برای رفع آن‌هاست. قدم اول در این مسیر در مجلس شورای اسلامی و حمایت نمایندگان مجلس با تصویب طرح جهش تولید دانش‌بنیان برداشته شده و هم‌اکنون انتظار می‌رود شورای نگهبان نسبت به تصویب و قانونی شدن این برنامه‌های حمایتی اقدام کند.

حمایت از توسعه ساخت داخل شرکت‌های دانش‌بنیان، معافیت از ترک تشریفات قانون مناقصه، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، عدم رقابت شرکت‌های دولتی با شرکت‌های دانش‌بنیان، گسترش حمایت‌ها و مشوق‌های مالی، اجازه واگذاری دستاورد‌های پژوهشی دانشگاه‌ها به محققین، توسعه فعالیت پارک‌های علم و فناوری، توسعه حمایت‌های دولتی از شرکت‌های خلاق و ... بخشی از مواردی است که در طرح جهش تولید دانش‌بنیان می‌تواند به توسعه هرچه سریع‌تر شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کند.

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 10 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده سقوط است؟
در آخرین گزارش درآمد «تجارت الکترونیک پارسیان» در کدال، درآمد و فروش 438 میلیارد تومانی «رتاپ» در فروردین ماه
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۹۵ درصدی در دوره یکماهه فروردین ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل
توسط پلتفرم نظرسنجی چندین در رویداد هاوینگ بیت‌کوین بررسی شد؛ سرنوشت صرافی‌های رمزارز ایرانی در پنج سال آینده
در بزرگترین نمایشگاه خودروی چین خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 8 اردیبهشت 1403 سقوط سودآوری بیت‌کوین
گزارش مالی سه‌ماهه مایکروسافت اعلام شد؛ رشد سرویس‌های ابری به‌لطف هوش مصنوعی
وبگردی