باید موانع دانشبنیانها برای ورود به بازار سرمایه برداشته شود
به گزارش خبرنگار «نبض فناوری»به طور حتم امروزه برهمه ثابت شده که دانشبنیانها و کوسیستم نواوری در ارائه خدمات و توسعه بخشهای کلیدی نقش بسزایی را ایفا کردهاند و این شرکتها با تولیدات خود گامهای مثبتی را در تامین مایحتاج برداشته اند؛ بنابراین این شرکتها برای دیده شدن نیاز به حمایت اساسی دارند تا بتوانند تولیدات خودشان را به نمایش بگذارند.
براساس این گزارش هر هلدینگی یا شرکتی برای اینکه بتواند از نظر سرمایه گذاری توسعه پیدا کند سعی میکند که سرمایهها خود را بازارهای بزرگی مثل بورس عرضه کند تا سهامداران بتوانند از این طریق مشارکت کنند.
شرکتهای دانش بنیان برای ورود به بازار سرمایه با چالشهایی مواجه هستند که در صورت رفع این چالشها میتوانند در این بازارها حضور داشته باشند.
مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است که یکی از حلقههای مفقوده اکوسیستم نوآوری بازار سرمایه است که میتواند سهم زیادی در توسعه فعالیتهای دانشبنیانی داشته باشد.
وی با اشاره با خدمات بورس به شرکتهای دانشبنیان گفت؛ در سالهای گذشته برای تامین مالی شرکتهای و پذیرش آنها در بورس اقداماتی صورت گرفته و درحال حاضر ۷۰ شرکت در فرابورس پذیرفته شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه علیرغم اقدامات انجام شده برای پذیرش دانشبنیانها در بورس موانعی برای آنها وجود دارد، گفت: تاکنون ضوابط پذیرش شرکتهای دانشبنیان در بورس سختگیرانه بوده است در حالیکه شرکتهای دانش بنیان در اکثر مواقع برای پذیرش در بورس از نام دانشبنیان برای شرکت خود صرف نظر میکردند چرا که شرکتهای غیر دانشبنیان با سهولت بیشتری به بورس وارد میشدند، ولی دانشبنیانها باید از موانع بیشتری عبور میکردند.
برهمین اساس برای رفع این چالشها تفاهم نامهای با معاونت علمی به منظور ایجاد تغییرات در دستورالعمل پذیرش دانشبنیانها در بورس منعقد شده است.