کد خبر: ۴۱۸۶۸
|
۰۳ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۰

راهکار یک شرکت فناور برای حل مشکل خوردگی هواپیماهای نظامی و وسایل نقلیه

به تازگی شرکت اوشینیت نانوپوششی عرضه کرده که می‌تواند خوردگی را به شدت کاهش دهد. لاکهید مارتین (Lockheed Martin) به دنبال استفاده از این فناوری در هواپیماها است.

به گزارش نبض فناوری به نقل از ستاد نانو، خوردگی هواپیماهای نظامی و وسایل نقلیه یک مشکل چند میلیارد دلاری برای پنتاگون است. اما یک شرکت فناور می‌گوید که راهی برای غلبه بر این مشکل با استفاده از فناوری نانو دارد؛ اکنون لاکهید مارتین با آن‌ها وارد همکاری شده است تا از این پوشش در هواپیماهای مورد نظر برای ارتش استفاده کنند.

پاتریک سالیوان، مدیرعامل شرکت اوشینیت (Oceanit) می‌گوید: «هواپیماهایی که در جوامع ساحلی و اطراف آن پرواز می کنند، به ویژه در مکان‌هایی مانند هاوایی و گوام، با خوردگی مواجه هستند. این مشکل بسیار رایج است و باید برای حل آن اقدام کرد. این راه‌حل نباید اختلالی در عملکرد سیستم‌ها داشته باشد و چیزی را در فرآیند تغییر ندهد و در عین حال بتوان آن را به صورت مقیاس‌پذیر انجام داد. بنابراین ما به یک فرآیند رسیدیم تا مواد بسیار مقیاس‌پذیر و سازگار با زیست محیطی را استفاده کنیم.»

سالیوان می‌گوید: « اوشینیت از یک روش مبتنی بر آب برای ایجاد لایه‌ای بسیار نازک استفاده می‌کند. این شرکت این فناوری را روی یک دستگاه کولر گازی در دفتر هونولولو خود آزمایش کرد، جایی که به طور معمول به دلیل نسیم شور اقیانوس خوردگی بسیار سریع ظاهر می‌شود. ما ابتدا آلومینیوم را پوشش‌دهی کردیم.»

این شرکت فناوری خود را Aeropel نامیده است و قبل از امضای قرارداد با لاکهید در ماه مه، با چندین شرکت هواپیمایی تجاری همکاری کرده است.

سالیوان گفت: «این ساختار به طور منحصر به فرد به فلز پایه می‌چسبد و شما می‌توانید آن را به عنوان یک پوشش در نظر بگیرید که ویژگی‌های سطح را تغییر می‌دهد.»

Aeropel هنوز روی سطوح قطعات هواپیماهای رادارگریز آزمایش نشده است و تنها روی قطعات معمولی و تجهیزات پشتیبانی زمینی مورد آزمایش قرار گرفته است.

سالیوان از عرضه یک پوشش مقاوم در برابر خوردگی که می‌تواند توسط فردی آموزش ندیده با سطح سواد معمولی به کار گرفته شود، استقبال کرد. چنین پوشش‌هایی ممکن است هزینه‌های نگهداری را به اندازه کافی برای خرید برای خرید هواپیماهای بیشتر توسط پنتاگون کاهش دهد.

/ایسنا

ارسال نظرات
وبگردی