جزئیاتی از حضور سکوها و تجهیزات حوزه ارتباطات ایران در سوریه
به گزارش «نبض فناوری»، چهارشنبه هفته گذشته رییس جمهور و هیات همراه از جمله عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - با دعوت رسمی و به منظور سفری دو روزه وارد سوریه شدند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان در این سفر با همتای سوری خود پیرامون توسعه همکاری های مشترک دیدار و گفت و گو کرد. زارعپور در اولین روز سفر خود به سوریه از طریق یکی از پیامرسانهای داخلی اعلام کرد: همانطور که میدانید زیرساختهای سوریه به علت درگیریهای نظامی طولانی آسیب بسیاری دیده است و نیازهای بسیاری دارد اما متاسفانه کشور ما تاکنون نتوانسته از فرصت ایجاد شده در بخشهای مختلف بازار این کشور بهره کافی را ببرد. در این سفر تلاش میکنیم انشالله زمینه حضور سکوهای ایرانی و تجهیزات حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایرانی در جغرافیای این کشور فراهم شود.
در ابتدای این سفر وزیر ارتباطات تفاهم نامه همکاری مشترکی را در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با وزیر ارتباطات و فناوری سوریه امضا کرد. درباره جزئیات بیشتر این همکاری می توان گفت یکی از اسناد امضا شده تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه صادرات خدمات فنی مهندسی و محصولات اکتیو و پسیو مخابراتی و ارایه خدمات در حوزه پلتفرم های تصویری، حمل و نقل، سلامت و آموزش الکترونیکی است.
همچنین همکاری در زمینه ارایه خدمات دولت هوشمند، نوسازی زیرساختهای ارتباطی سوریه و همکاری در زمینه ارایه خدمات فضایی از دیگر مواردی است که دو طرف در مورد آن توافق کردند. ضمنا در این سند به همکاریها در زمینه پست، پست بانک و رگولاتوری و موارد متعددی دیگر به آن اشاره شده است.
برای اجرایی کردن این توافقات مقرر شد تا کارگروه مشترک تخصصی در حوزه ICT حداکثر تا دو ماه آینده با حضور نمایندگان دو کشور تشکیل شود و قرار شد زارع پور پیرامون توسعه همکاری ها در حوزه ICT، با وزیر ارتباطات و فناوری سوریه دیدار و گفت و گو کند.
علاوه بر موارد گفته شده وی در حاشیه سفر رییس جمهور در گفتوگو با یک رسانه در دمشق درباره جزئیات بیشتر همکاریهای دوجانبه در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت همکاری انجام شده از دراختیار قرار دادن دادههای فضایی که در اختیار ما هست تا ساخت ماهوارههایی که مورد نیاز این کشور است؛ در کشور ما بحمدالله توانمندی اینکار را داریم؛ کشور ما جزو ۱۰ کشوری است که توانمندی ساخت و پرتاب ماهواره در دنیا را در لایه لیو دارد.
طبق گفته وی در حوزه طراحی سرویس های دیجیتال و در اختیار گذاردن تجربیات جمهوری اسلامی در راستای طراحی دولت الکترونیک و هوشمند توافقات خوبی صورت گرفت.
رئیس جمهوری و هیات همراه، در سفر دو روزه خود به سوریه با مقامات عالی این کشور درباره راهکارهای تحکیم و تقویت روابط سیاسی و گسترش و ارتقای سطح همکاریهای اقتصادی و تجاری فیمابین رایزنی کردند و این نخستین سفر رئیس جمهور اسلامی ایران به سوریه پس از ۱۳ سال است.
منبع/ ایسنا