کد خبر: ۲۴۱۹۴
|
۰۸ دی ۱۴۰۰ | ۱۰:۰۰

نسخه وزارت امور خارجه برای مقابله با حملات سایبری به زیرساخت‌های کشور چیست؟

تهدید‌های سایبری پدید‌های جدید است که در دهه‌های اخیر، همزمان با تحـول فـن‌آوری اطلاعات و گسترش ارتباطات جهانی از طریق شبکه وسیع اینترنت در سراسر جهان ظهور پیدا کرده است به همین منظور مسئولان کشور سعی برآن دارند با تقویت زیرساخت‌های ارتباطی حملات آن‌ها را نقش برآب کنند.

 

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» تهدید‌های سایبری پدید‌های جدید است که در دهه‌های اخیر، همزمان با تحـول فـن‌آوری اطلاعات و گسترش ارتباطات جهانی از طریق شبکه وسیع اینترنت در سراسر جهان ظهور پیدا کرده است. نمونه بارز آن این است که طی سال‌های اخیر حملات سایبری گسترده‌ای چه در داخل و چه در خارج گریبانگیر کشور‌های شده است و هر کدام از آن‌ها به نوعی سعی در مقابله با این حملات گسترده دارند تا بتوانند منافع ملی کشورشان از تهدیدات سوء کشور‌های خارجی در امان نگه‌دارند و در این بین ایران نیز همانند سایر کشور‌ها تهدید این حملات است و مسئولان کشور سعی برآن دارند با تقویت زیرساخت‌های ارتباطی حملات آن‌ها را نقش برآب کنند.

براساس این گزارش با وجود این، اینترنت دولت‌ها را در مقابل چالش‌های جدید امنیتی قرار داده اسـت. هزینـه کم ورود، ناشناس بودن، مشخص نبودن قلمرو جغرافیایی تهدیدکننـده، تأثیرگـذاری شـگرف و عدم شفافیت عمومی در فضای سایبری، موجب شده بازیگران قوی و ضعیف اعم از دولت‌ها، گروه‌های سازمان‌یافته و تروریستی و حتی افراد به این فضا وارد شده و تهدیـدهایی همچـون جنگ سایبری، جرایم سایبری،؛ و مانند آن‌ها را بـه وجـود آورند. همین نکته، تهدید‌های سایبری را از تهدید‌های سنتی امنیت ملی که تا حدود زیـادی از ماهیت شفافی برخوردارند و بازیگران آن را دولت- ملت‌هایی تشـکیل مـی‌دهنـد کـه در یـک قلمرو مشخص جغرافیایی قابل شناسایی هستند، متمایز کرده و سبب شده است امنیت ملی بـه مفهوم سنتی آن در این فضا به چالش کشیده شده و ناکارآمد به حساب آید. انواع بدافزارها، ویروس‌ها، حملات موسوم به دی او اس، باج افزار‌ها و تروجان‌ها می‌توانند سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی و خصوصی را غافلگیر کنند. ماهیت این حملات به سرعت در حال تغییر و پیچیدگی آن‌ها روز به روز در حال افزایش است.

در همین راستا امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه در دیدار با سردار جلالی رئیس پدافند غیرعامل کشور، به موضوعات مختلف همکاری‌ها در زمینه پدافند غیرعامل از جمله توسعه روابط کشورمان با سایر کشور‌های دنیا، پیگیری‌های حقوقی و سیاسی از سوی وزارت خارجه در محافل بین‌المللی، ایجاد بستر‌های لازم جهت مراودات و گفتگو‌های علمی- پدافندی به گفتگو پرداختند.

سردار جلالی ضمن ابراز امیدواری نسبت به افزایش همکاری‌های سازمان پدافند غیرعامل کشور با این وزراتخانه در دولت سیزدهم، مهمترین هدف سازمان را رصد و مهار تهدیدات و کاهش مخاطرات و آسیب پذیری کشور در برابر تهدیدات خارجی اعلام و به شکل‌گیری تهدیدات نوین در فضای بین المللی اشاره و بر لزوم انجام اقدامات متناسب حقوقی و سیاسی در این فضای جدید اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه امروز دشمنان ما عملیات علیه زیرساخت‌های حیاتی کشور را در دستور کار خود قرار داده اند، بر لزوم دفاع جمعی و هم افزا در برابر تهدیدات تاکید کرد.

ارسال نظرات
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 10 اردیبهشت 1403 بیت‌کوین آماده سقوط است؟
در آخرین گزارش درآمد «تجارت الکترونیک پارسیان» در کدال، درآمد و فروش 438 میلیارد تومانی «رتاپ» در فروردین ماه
گزارش نبض فناوری از شرکت توسعه سامانه‌های نرم افزاری نگین، رشد درآمد ۹۵ درصدی در دوره یکماهه فروردین ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل
توسط پلتفرم نظرسنجی چندین در رویداد هاوینگ بیت‌کوین بررسی شد؛ سرنوشت صرافی‌های رمزارز ایرانی در پنج سال آینده
در بزرگترین نمایشگاه خودروی چین خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 8 اردیبهشت 1403 سقوط سودآوری بیت‌کوین
گزارش مالی سه‌ماهه مایکروسافت اعلام شد؛ رشد سرویس‌های ابری به‌لطف هوش مصنوعی
وبگردی