دیفای با چه هدفی ایجاد شد؟

به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» یکی از فناوریهایی که امروزه بیشتر نمود پیدا کرده هوش مصنوعی و ارزهای دیجیتال است برخی اذعان براین دارند که با ادغام این دو مورد انقلاب جدید در حوزه فناوری ایجاد خواهد شد.
هوش مصنوع و دیفای دو فناوری انقلابی عصر حاضر هستند و همگرایی آنها احتمالاً فرصتهای بینظیری را در چشمانداز مالی ایجاد میکند. همچنین، با همافزایی این دو فناوری میتوانیم منتظر شفافیت و تمرکززدایی بیشتری در جهان اقتصاد مبتنی بر بلاک چین باشیم.
دیفای (DeFi) یا امور مالی غیرمتمرکز به خدمات مالی اشاره دارد که در بستر بلاکچین و به دور از نهادهای واسطه مانند بانک ارائه میشود. این واژه از ترکیب دو کلمه Decentralized و Finance به وجود آمده است. در این بستر کنترل امور و خدمات مالی در اختیار سازمانهای متمرکز نیست و کاربران میتوانند به دور از موانع بازارهای مالی سنتی، از خدمات و امکانات این بستر بهرهمند شوند.
متمرکز بودن امور مالی یک کشور، به این معناست که بازار مالی آن تحت مدیریت کامل مقامات و بانک مرکزی قرار دارد. در دنیای امروز، فایننس غیرمتمرکز شرایطی را برای سرمایهگذاران فراهم میکند که باعث کمرنگتر شدن سیستمهای مالی سنتی و دخالت دولتها میشود. بنابراین با ظهور این نوآوری سیستمهای مالی، مستقل از دولت و بانک مرکزی عمل میکنند. به طوری که سرمایهگذاران کنترل مستقیم بر دارایی خود دارند. به این خدمات مالی، فایننس (وثیقه) یا امور مالی غیرمتمرکز گفته میشود.
دیفای از تکنولوژی نهفته در ارزهای دیجیتال یعنی بلاکچین الهام گرفته است که در آن موجودیهای مختلف، آمار تراکنشها و تاریخچه آنها در دسترس است و توسط یک شخص یا نهاد خاص اداره نمیشود. این موضوع در کیفیت معاملات اهمیت زیادی دارد؛ زیرا استفاده از سیستمهای متمرکز و نیروی کار انسانی، باعث کندی معاملات شده و به کاربران دسترسی کمتری برای مدیریت مستقیم سرمایه خود میدهد.
دیفای با هدف دسترسی آسان کاربران به محصولات مالی در سراسر جهان به وجود آمد. بیشتر محصولات و اپلیکیشنهای این حوزه بر بستر اتریوم ایجاد شدهاند. دیفای به افراد اجازه معاملات مالی همتا به همتا را میدهد و اینطور یکتنه جلوی تمرکز بانکها و موسسات مالی میایستد. شاید دور نباشد آن زمانی که این حوزه بتواند امور مالی متمرکز را کنار بگذارد و خودش کنترل امور مالی را در دست بگیرد.